Andcompany&Co.
€22 (basis) / €18 (-25/65+) / €8 (-19 jaar) Rode zaal
spreektaal Duits . boventiteling Nederlands
er is geen pauze
Wat gebeurt er wanneer een jong en radicaal Berlijns theatercollectief een satire uit de romantische Sturm und Drang op scène brengt? 'Pandämonium Germanicum' is een werk uit de late achttiende eeuw van de hand van de jong gestorven Duitse dichter Jakob Lenz. En wat blijkt? Deze satire past perfect binnen het experimenteel theater waarop Andcompany&Co. een patent heeft. Het stuk speelt zich af in de halfgodenwereld van schrijvers en kunstenaars. Lenz beklimt samen met zijn jeugdvriend Goethe de 'Tempel der Roem'. Daar houden allerlei Europese literaire grootheden als Lessing, Molière, Rousseau en Shakespeare zich op. Voor Andcompany&Co. een uitgelezen kans om een absurde uitvergroting te maken van het waanzinnige genie, geïncarneerd door Jakob Lenz. Die verviel in schizofrenie en isolatie nadat zijn grote held Goethe zich van hem afkeerde. Andcompany&Co. verbindt deze droevige ondergang met het failliet van de naoorlogse Duitse generatie. En zo krijgt u een tableau te zien van pruiken, hofmeesterkostuums, business punks en 'postfordiaanse' contrarevolutionairen!
www.andco.de
Reacties (2)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

Gerd Van Limbergen 'Pandamonium Germanicum' van het Berlijnse theatercollectief heeft me ook kunnen doen lachen, zij het soms een wat grimmige lach. Coryfeeën uit de Duitse literatuur e.d. zo absurd voor het voetlicht brengen, daar moet je toch enige lef voor hebben. De kwaliteit van de voorstelling kon niet over de hele lijn worden vastgehouden, maar ik heb toch de sprankelende energie kunnen voelen van deze gekke bende.
4 jaren geleden
josvp Ben het stuk zaterdag gaan bekijken. Absurd geeft indedaad juist weer hoe dit theaterstuk is opgebouwd. Ook wat improvisatorisch of amateuristich - het leek niet allemaal even afgwerkt. Je hebt een grondige kennis nodig van de Duitse politieke en kunstgeschiedenis om het stuk ten volle te weten te waarderen. Jammer genoeg heb ik die niet maar heb evengoed toch goed kunnen lachen doorheen het stuk. Het meest apprecieerde ik de vondst van het interview na het geensceneerde ongeval.
4 jaren geleden
Persrecensies
111130 Pandämonium germanicum: Lenz im Loop
MAD (Le Soir) 30 november 2011

111204 Pandämonium Germanicum - Lenz im Loop
Cutting Edge 4 december 2011 - Jan-Jakob Delanoye

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.
PRINT

meer theater