Jozef Wouters - detheatermaker
gratis - gratuit - free entrance Tuin West
Jozef Wouters studeerde theater en advanced scenography, maar al gauw werd duidelijk dat het vooral de ruimtelijkheid en de scenografie waren die hem boeiden. Vanuit die vaststelling bouwt de jonge kunstenaar sinds een paar jaar aan een eigenzinnig parcours, waarbij hij de theaterzaal veelal verlaat en architecturale bouwwerken in de openbare ruimte plaatst. Wat Wouters interesseert, is de wisselwerking tussen vorm en functie. Of specifieker: hoe het bouwen van een bepaalde constructie betekenis kan genereren en belang kan toekennen aan een plek. Naast vorm en schoonheid is het de absurditeit of ernst, de sociale lading of net de lichtheid van een bouwwerk die hem fascineren. In de tuin van onze kunstcampus zal Wouters een installatie plaatsen: een voetbalstadion dat een nieuw licht laat schijnen op deSingel. Of wordt het net andersom? 'STADIUM/STADION #5' is het vijfde stadion dat Jozef Wouters bouwt. Nummers één tot vier construeerde hij op het terrein van de Antwerpse Scheld'apen, op de Brusselse Oude Graanmarkt en als scenografie voor Meg Stuart. Wat kan u van 'STADIUM/STADION #5' verwachten? Het antwoord is simpel: een plek om te voetballen! Maar daarnaast ook een installatie die staat voor confrontatie, integratie, ruimtelijkheid, schoonheid en fantasie.

www.detheatermaker.be
voetbal.desingel.be
Reacties (7)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

ward Bon, en toch vond ik het interessant en boeiend, werpt het een nieuw licht, steek ik er iets van op, en doet het me nadenken. Vind ik al veel.
3 jaren geleden
Sandro laat me niet lachen, alsjeblieft
3 jaren geleden
Stefan Prins Spijtig dat niet iedereen de poëzie en urgentie ziet van een kunstwerk dat op een speelse, zelfrelativerende en kwetsbare manier de wereld betrekt op de kunsten en het hermetische parallelle universum dat de kunstwereld al te vaak is wil openbreken en daar commentaar op leveren. Is het niet ironisch en -misschien vooral- cynisch dat men net een kunstwerk dat erin slaagt vlot met die buitenwereld te communiceren afdoet als een goedkope marketing-truuk? Ik raad in ieder geval iedereen aan om - bij voorkeur 's avonds - naar het Stadion te gaan kijken.
3 jaren geleden
Joris Vleugels volgens mij is Marc Depreter onze vroegere leraar Frans, een grappig, belezen, lichtjes ironisch en welbespraakt man die daarom niet altijd gelijk heeft maar de zaken wel in een ander daglicht durft te stellen.
3 jaren geleden
Sandro Iemand die iedereen met gezond verstand gelijk geeft.
3 jaren geleden
Rubber Buck En wie of wat is Marc Depreter?
3 jaren geleden
Marc Depreter Jozef Wouters de theatermaker ? Geboeid door ruimtelijkheid? Kunst? Stop deze onzin, de leugen.Dit is reclame, goeie reclame. Mini voetbalveldje op de Singel. Betekenisvol? betekenis genererend? Neen. Aandacht en controverse genererend voor de Singel. Dat wel. Jozef Wouters is geen kunstenaar, maar een marketeer
3 jaren geleden
TICKETS
AUDIO
inleiding Jozef Wouters / detheatermaker
Download op je MP3 player
Persrecensies
111013 Stadium/stadion #5: voetbaltempel in een Antwerpse binnentuin
De Morgen 13 oktober 2011 - Lander Deweer

110929 deSingel zoekt caféploegen
Gazet van Antwerpen 29 september 2011 - Ilse Dewever

1111 Een vorm van verlangen
Staalkaart november-december 2011 - Wouter Hillaert

111001 Voetballen in deSingel
Het Laatste Nieuws 1 oktober 2011

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.
PRINT

meer kunstcampus