Patrice Chéreau
€15 / €12 (-25/65+) / €8 (-19 jaar) Rode zaal
spreektaal Frans . boventiteling Nederlands
er is geen pauze
De internationaal gereputeerde theater- en operaregisseur, cineast en acteur Patrice Chéreau kreeg dit voorjaar de oeuvreprijs bij de uitreiking van de Europese theaterprijzen in Thessaloniki. De monoloog 'La légende du Grand Inquisiteur', een uittreksel uit 'De gebroeders Karamazov' van Fedor Dostojevski, is één van de meest huiveringwekkende én eloquente beschuldigingen van een gelovige aan het adres van Christus. Patrice Chéreau brengt deze Dostojevski, tekst in de hand, met nauwelijks attributen op het grote podium. Een geënsceneerde lezing waarin ijzersterke tekst en acteur aan elkaar gewaagd zijn. Een eenmalige voorstelling in onze Rode Zaal , een absolute must voor alle liefhebbers van internationaal teksttheater!

Reacties (0)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

Reageer
AUDIO
Radiospot Patrice Chéreau
Download op je MP3 player
ramblas / Patrice Chéreau
Download op je MP3 player
Persrecensies
080917 Een onvermoeibare duivelskunstenaar
Vraag aan een theater- of operaregisseur een lijstje van mensen die hem beïnvloed hebben en je hebt veel kans dat Patrice Chéreau bovenaan prijkt.
De Morgen 17 september 2008 - Stephan Moens

080917 La Légende du Grand Inquisiteur
La Libre Culture (La Libre Belgique) 17 september 2008


080910 La légende du grand inquisiteur
Mad(Le Soir) 10 september 2008

110212 Franse regisseur Patrice Chéreau brengt Louvre mee naar deSingel
Chéreau is een actualiteitsfanaat die om redenen van ‘kijkhygiëne' dagelijks de kranten natrekt op visuele prikkels uit de maatschappij.

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.
PRINT

meer theater