deufert+plischke . frankfurter küche (Leipzig)
€15 (-25/65+ €12 / -19 jaar €8) Rode zaal inleiding Jeroen Peeters . donderdag 9 februari . 19.15 uur . Vergaderzaal
er is geen pauze
Na hun introductie op dedonderdagen #4, veroverden Kattrin Deufert en Thomas Plischke in 2004 met 'as if (it was beautiful)' een plaats in het reguliere dansprogramma van deSingel. De creaties van dit intrigerende artistieke duo reiken echter verder dan dans. Sinds 2001 maken ze onder het label 'frankfurter küche' dans-, video- en tekstperformanceprojecten. De genderproblematiek staat daarin centraal, zoals ook het geval is in 'Directory 3', dat in deSingel gecreëerd wordt. Het duo, dat zichzelf artiestentweeling noemt, onderzoekt de plaats van het ik binnen een 'identieke' relatie. Het koppel is volgens hen een constructie en produceert fictie. De inzet van 'Directory 3' is de creatieve vertaling van dit statement in choreografie. Hiervoor werken ze samen met de Duitse componist Hubert Machnik en performers uit Roemenië, Bulgarije en Estland.
www.frankfurterkueche.org
Reacties (0)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

Reageer
Persrecensies
Een plek voor rouwarbeid
'Directory 2' is een intieme voorstelling waarin dans, video, storytelling, dia's, muziek en enkele objecten elkaar vinden, overal hebben zich herinneringen in afgezet.
De Morgen 09/11/2005 - Jeroen Peeters

Artistieke tweeling maakt eigenzinnige groepschoreografie
Via een ingenieus systeem zoeken ze naar bewegingen die alle dansers evenveel toebehoren en die vooral hun verschillen in de verf zetten.
De Tijd 08/02/2006 - Pieter T'Jonck

Melancholische Deufert + Plischke
'Het is uit de vernietiging dat er nieuwe mogelijkheden ontstaan.'
De Standaard 13/02/2006 - Elke Van Campenhout

Drieluik met tweeling
De strakke vormregie maakt van deze voorstelling een boeiend kijkstuk waarvan je hersenen in de plooi vallen.
De Morgen 17/02 - Jeroen Versteele

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.
PRINT

meer theater