Claron McFadden . Muziektheater Transparant
€14 (basis) / €10 (-25/65+) / €8 (-19 jaar) Muziekstudio inleiding Bart Boone . 19.15 uur . Blauwe Foyer
er is geen pauze
'Lilith' is een multidisciplinaire laatavondvoorstelling over de tragische liefdesgeschiedenis van Adam en zijn eerste vrouw. In de bar van Hôtel du Paradis ziet u een man die vertelt over zijn mislukte liefde. Vervolgens ziet u een vrouw die op haar beurt over haar stukgelopen relatie begint. Gaandeweg wordt duidelijk dat hij Adam is en zij Lilith, volgens de joodse mythologie zijn eerste vrouw, gelijktijdig en gelijkwaardig aan hem geschapen. Nadat Lilith weigert zich te onderwerpen aan Adam besluit zij het Paradijs te verlaten. Zo ontspint zich een tragische liefdesgeschiedenis, uitmondend in een dramatisch slot.

Met 'Lilith' zet operazangeres Claron McFadden een emotioneel geladen muziektheatervoorstelling neer, die klassieke muziek, jazz, sampling, toneel, film en poëzie combineert. Om tijdloze vragen aan de orde te stellen: over de verhouding tussen man en vrouw, tussen de mens en God. McFadden, die als klassiek geschoolde zangeres een voorliefde heeft voor diverse muziekstijlen en arrangementen, plaatst de geschiedenis van Adam en Lilith in onze hedendaagse maatschappij en mengt bewust verschillende media tot adembenemend muziektheater met een sterk emotionele lading.

concept, artistieke leiding, zang, spel Claron McFadden compositie, piano, spel Dimitar Bodurov libretto Carola Luther film, regie Frans Weisz spel, zang in film Jeroen Willems
www.transparant.be
Reacties (0)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

Reageer
AUDIO
radiospot Opera XXI / 2013
Download op je MP3 player
inleiding Lilith
Download op je MP3 player
Persrecensies
120831 Bewierookt bordeel in Elsene
De Morgen 31 augustus 2012 - Gunter Van Assche

1208 Thuis is waar de wasmachine staat
Staalkaart augustus 2012 - Dirk Steenhaut

130329 Josse De Pauw en Toon Tellegen kleuren Opera XXI
De Morgen 29 maart 2013

1305 Opera XXI - Vier wereldpremières
Staalkaart mei-juli 2013 - Wilfried Eetezonne

130426 Opera XXI
Artsenkrant 26 april 2013

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.
PRINT

meer theater