headerImage
Wouter Van Looy, Nicolas Achten & Jongerenmuziektheater Transparant

Dido and Aeneas naar Henry Purcell

Wouter Van Looy, Nicolas Achten  & Jongerenmuziektheater Transparant
€8 Theaterstudio
er is geen pauze
De jaarlijkse jongerenopera van Muziektheater Transparant is een internationaal gewaardeerd project. Jonge zangers, instrumentalisten en dansers maken het volledige creatieproces van een operaproductie mee, van a tot z. Tijdens een beknopte tiendaagse in deSingel coacht een gedreven multidisciplinair team het jonge volkje richting voorstelling. Nicolas Achten neemt de muzikale leiding voor zijn rekening, bijgestaan door barokviolist Marcin Lasia. Voor de scenische invulling tekent Wouter Van Looy, samen met choreograaf Itamar Serussi van het Tilburgse Danshuis Station Zuid.

In 2012 staat 'Dido and Aeneas' van Henry Purcell op het programma. Deze barokopera is een van Purcells meesterwerken, gebaseerd op een krachtig verhaal ontleend aan Vergilius' 'Aeneas'. Dit met dans, koorstukken en aria's doorweven stuk beschrijft de tragische liefdesgeschiedenis van Dido, koningin van Carthago, en de Trojaanse held Aeneas.
www.transparant.be
Reacties (1)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

gerd van limbergen Wat zag ik weer een mooie voorstelling van Muziektheater Transparant ! Prachtig hoe de jongelui dansten, prachtig ook om naar ze te luisteren: Purcell's Dido and Aeneas, made in deSingel, loonde de moeite. De sobere scenografie was op momenten niet alleen grappig, maar erg doeltreffend in beeldtaal. Dank aan de hele equipe medewerkers van dit jongerenproject.
3 jaren geleden
Persrecensies
120814 'Dido and Aeneas' van Purcell gezongen door jongeren
www.cobra.be 14 augustus 2012

120818 Jong volk op de scène
Gazet van Antwerpen 18 augustus 2012 - Elke Lamens

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.
PRINT

meer theater