headerImage
Dirk Roofthooft & Diederik De Cock - Transparant

De waterafsluiter van Marguerite Duras

Dirk Roofthooft & Diederik De Cock - Transparant
€18 (basis) / €14 (-25/65+) / €8 (-19 jaar) Theaterstudio
er is geen pauze
In 1989 schreef Marguerite Duras 'De Waterafsluiter', een aangrijpend kortverhaal geïnspireerd op een tragisch relaas in de krant. Nadat op een hete zomerdag een ambtenaar het water afsluit, pleegt een arm gezin zelfmoord.

Het woord stond bij Marguerite Duras centraal. Ze sprong er zuinig mee om. Elke tekst kreeg bij haar een poëtische verdichting, waarbij zij de dingen naast elkaar plaatste, zonder oorzakelijk of psychologisch verband. Bovendien beschouwde ze elke visualisering ervan als banaal.

Hoe ensceneer je het onnoembare? Taalvirtuoos en topacteur Dirk Roofthooft gaat de uitdaging aan. En daar waar taal tekortschiet, doet Diederik De Cock geluid stil spreken. Of luid zwijgen? De muziek volgt de sfeer van het verhaal: de vervreemding, het voyeurisme, het onbehagen, de hitte en de broeierige zomerse sfeer. Om die stemming te versterken worden klassieke instrumenten (tenorsax, baritonsax, gitaar, piano en drums) op een ongewone manier bespeeld, tegen een constante achtergrond van realistische geluiden.
www.transparant.be
Reacties (6)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

de Mullie Lucretia Wat een indrukwekkende compositie!Roodhooft en de zijnen. Hij stond daar en gaf geen vertelling ten beste,geen stukje"komedie" maar hij was de andere. Wat een inleving!En de muziek! Aanvulling? Tegenklank? Als een woordenloos klassiek koor.Een perfect geheel om de onvolkomenheid voelbaar te maken van taal, maatschappij, mens-zijn.We kunnen er niet onderuit dat het zo is maar het gevoel van tekort zal altijd beklijven... Waarom er geen opname van maken?
2 jaren geleden
Marleen Ik heb het kaartje van Leen voor vrijdag overgenomen. Bedankt hiervoor!
2 jaren geleden
Leen Van Hoyweghen Hallo Ik heb 1 kaartje ter beschikking voor de voorstelling van vrijdag 15 03 a 14 euro Iemand nog interesse?? 0473/73 96 90
2 jaren geleden
Farah hallo, ik heb drie kaarten voor de Waterafsluiter donderdag 14/03 om 20h te koop. Wie geïnteresseerd is: 0472936605
2 jaren geleden
Farah hallo, ik heb drie kaarten voor donderdag 14/03 om 20h te koop. Wie geïnteresseerd is: 0472936605
2 jaren geleden
smepsyenjoype Hello! I just would like to give an enormous thumbs up for the great info you have here on this post. I are going to be coming back to your blog for additional soon. <a href=http://www.foreverairjordans.com/air-jordan-fusion-c-118.html>discount jordans outlet</a> <a href=http://www.jordansoutletcheap.com/>shoes jordan for sale</a>
3 jaren geleden
Persrecensies
1303 "Het leven is een soep, en maar goed ook"
Staalkaart maart-april 2013 - Ines Minten

130314 De Waterafsluiter - Muziektheater Transparant
www.cobra.be 14 maart 2013 - Ludo Dosogne

130315 De weg van het water
Een ambtenaar die zijn job uitoefent: kan die een gezinsdrama op zijn kerfstok hebben? Dirk Roofthooft brengt de biech van De Waterafsluiter als kaal en intens muziektheater.
De Standaard 15 maart 2013 - Geert Van der Speeten

130321 De waterafsluiter
www.theaterkrant.nl 21 maart 2013 - Dick van Teylingen

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.
PRINT

meer theater