Jan Fabre . Troubleyn
€28 (basis) / €24 (-25/65+) / €8 (-19 jaar) Rode zaal
er is geen pauze - publiek mag vrij de zaal in- en uitlopen
U kan vrij de zaal in- en uitlopen. Drank en hapjes zijn permanent beschikbaar.

Herinnert u zich nog de jonge Vandekeybus als de keizer In 'De macht der theaterlijke dwaasheden'? Gewapend met scepter en kroon, en naakt, de ultieme maskerade ontmaskerend. In dit werk uit 1984 voor veertien performers en een operazanger pakt Jan Fabre de macht van de theaterillusie aan. En dat doet hij door tegelijk zijn liefde voor de kunsttraditie te bekennen. Zo komt zijn vroege bewondering voor Wagner tot uiting in een extreem lange en pijnlijke scène waarin een actrice fysiek de toegang tot het toneel ontzegd wordt. Pas wanneer ze kan antwoorden op het herhaalde, mysterieuze "1876?" (de premièredatum van 'Der Ring des Nibelungen') mag ze terug het toneel op.

Daarnaast worden werken van grote meesters zoals Michelangelo, Ingres, David en Fragonard op het achterdoek geprojecteerd. Deze opmerkelijke, eclectische compositie waarin pose, hoogdravendheid en maniërisme de bovenhand halen, staat in schril contrast met de uitgepuurde acties op de scène. Daar worden de helden en prinsessen gereduceerd tot een razende machine van transpirerende lichamen die bijna bezwijken onder dit fysieke geweld. En wilden we allen niet geloven in kikkers die in prinsen veranderen?
www.troubleyn.be
Reacties (12)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

Mertens E. Fantastisch dat we deze baanbrekende voorstelling van de jonge Jan Fabre na zovele jaren zelf eens live op het podium hebben kunnen zien. Geef ons af en toe nog maar wat van deze "klassiekers" op het programma.
3 jaren geleden
Maria Helsen Echt weer genoten van het genie van Jan Fabre. Maar kan er echt niets gedaan worden aan de zaalschikking. Wij kopen altijd direct in mei onze kaartjes om een goede plaats te hebben. Wij krijgen dan een plaats goed vooraan. Tot onze ergernis worden er dan telkens in laatste instantie nog 2 of 3 rijen helemaal vooraan op de orkestbak gezet, zelfs als er achter in de zaal nog vele lege plaatsen zijn.. Alles wat zich op de podiumvloer afspeelt kunnen wij dan niet zien. Wij zien enkel de hoofden van de 3 rijen voor ons. Kunnen die extra rijen niet weggelaten worden, zeker indien er achteraan nog veel plaats is? Ook gisteren was er veel ongenoegen hierover.
3 jaren geleden
Henk Somers wij zoeken nog twee tickets voor vanavond, henksomersATlive.be
3 jaren geleden
johan pauwels Vergelijken met het is theater zoals .... : Minder. Minder experimenteel, minder repetitief, minder lang en minder verrassend. Een aantal zaken worden zelfs overgenomen zoals het hardlopen met nadien het roken , het koppel dat elkaar kletsen in het aangezicht geeft ... . Is het daarom minder geslaagd, waarschijnlijk niet maar de verrassing is er soms niet meer, wel de knipoog en de herkenning van de meester. Het blijft wel een huzarenstuk met 14 mensen op de Bühne en met verschillende acties tegelijkertijd op het toneel, met ook nieuwe performers die in het theater zoals het is niet een titelrol hadden of er helemaal niet bij waren. Merci dat ik er bij kon zijn en ja ik ga het missen, ook de steeds schitterende Lisa May.
3 jaren geleden
Astrid Vandendaele Iemand interesse in 1 kaartje voor 13 oktober? E-mailen, por favor: astridvandendaele AT hotmail.com
3 jaren geleden
jozefien lecluyse Dag Daniel, zijn er al gegeadigden voor je ticket? Wij kunnen er anders nog één gebruiken! Mail je me anders eens om af te spreken? Danku!!!
3 jaren geleden
Daniel Robberechts Ik heb een ticket teveel voor 'de macht de theaterlijke dwaasheden' van 12 okt. ek. Ik zal om 18u30 wachten aan de ticketbalie op een mogelijk geïnteresseerde. Daniel
3 jaren geleden
Mieke Ronsmans Wij hebben 2 tickets extra voor zaterdag 13 oktober te koop
3 jaren geleden
Paola Is uw ticket voor 12 okt nog vrij? Ik ben geïnteresserd, maar ik zie geen email adress. Dank u!
3 jaren geleden
Brecht Vanmeirhaeghe We hebben twee tickets voor deze voorstelling. Jammer genoeg zijn wij verhinderd. Jan Fabre en 'De macht der theaterlijke dwaasheden' Zondag 14/10 om 16.00u Zone C, Rij 12, plaatsen 22 en 23 Zoals u ziet zijn dit twee plaatsen naast elkaar. U kan me steeds contacteren via brecht.vanmeirhaeghe AT gmail.com
3 jaren geleden
Peter Vanhoof Ik heb drie tickets voor zaterdag 13 oktober. Rij 8 C21 enz. Wie heeft er interesse in deze tickets? Mail mij aub.
3 jaren geleden
Robert Herzog Ik heb een ticket voor 12 oktober, rij 17, plaats 7. Iemand geïnteresserd ? Email mij aub.
3 jaren geleden
AUDIO
radiospot 3 X Fabre
Download op je MP3 player
Radio 1 / De Ochtend / Jan Fabre
Download op je MP3 player
Babel / Jan Fabre
Download op je MP3 player
Hyperlinks
Persrecensies
120209 Fabre herneemt baanbrekend werk
Jan Fabre herneemt de marathons 'Het is theater zoals te verwachten en te voorzien was' en 'De macht der theaterlijke dwaasheden'
De Standaard 9 februari 2012 - Sara Vankersschaever

120724 Theater volgens Fabre
De Morgen 24 juli 2012 - Pieter T'Jonck

120915 Moeten we blij zijn met de Rode Duivels?
De Standaard Magazine 15 september 2012

120918 Beter laat dan nooit
Humo 18 september 2012 - Bart Van Egeren

120927 Theater van schoonheid en terreur
De Morgen 27 september 2012 - Stijn Dierckx

121001 Het is theater zoals te verwachten en te voorzien was
www.cuttingedge.be 1 oktober 2012 - Jan-Jakob Delanoye

120928 Jan Fabre 30 jaar later
Gazet van Antwerpen 28 september 2012 - Frank Heirman

120928 Fabre is niet langer brutaal
Jan Fabre brengt controversiële theatermarathons opnieuw op de planken.
De Standaard 28 september 2012 - Sara Vankersschaever

121001 Dit stuk is radicaler dan 30 jaar geleden
De Nieuwe Antwerpenaar 1 oktober 2012 - Nathalie Allard

121001 Magistrale theatermarathon
Elle 1 oktober 2012 - Nica Broucke

121005 Het is indrukwekkend theater zoals dertig jaar geleden zelden te zien was
www.cjp.be 5 oktober 2012

120907 Jan Fabre herneemt sleutelwerken
H Art 27 september 2012 - Julie Rodeyns

121015 De macht der theaterlijke dwaasheden
www.cuttingedge.be 15 oktober 2012 - Jan-Jakob Delanoye

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.
PRINT

meer theater