Nature Theater of Oklahoma
€22 (basis) / €18 (-25/65+) / €8 (-19 jaar) Theaterstudio
spreektaal Engels
er is geen pauze
Dat Nature Theater of Oklahoma zich met 'Life and Times' aan een ambitieus project waagt, lijdt geen twijfel. Op basis van urenlange telefoongesprekken met kernlid Kristin Worrall ensceneert het alternatieve New Yorkse gezelschap Worralls volledige autobiografie in een maar liefst tiendelige theatermarathon. Eerder kon u zien hoe deze vrouw haar kinderjaren en puberteit ervoer. Nu breekt de adolescentie aan: het vurige verlangen naar vrijheid, de schreeuw om onafhankelijkheid, de verleiding van het experiment op alle mogelijke vlakken, maar evengoed de belangstelling voor religie en de beleving van de eerste liefde. Dit alles goed voor vier uur kijkplezier.

Regisseurs Pavol Liska en Kelly Copper vonden voor dit derde luik - episode drie en vier zijn tot één voorstelling verwerkt - inspiratie bij boulevarddetectives à la Agatha Christie. Geen disco-invloeden of exuberant gezang deze keer, wel thrillerallures en dramatische conventies van het geslotenkamermysterie. Want voelt niet menig jongvolwassene zich beklemmend opgesloten binnen de vier muren van het gezins- en familieleven?

Met een onuitputtelijk enthousiasme en veel gevoel voor humor zet Nature Theater of Oklahoma zijn diepgaand onderzoek naar het individu en zijn alledaagsheid verder. Treffend door zijn herkenbaarheid doet dit ontroerend portret van een weinig opmerkelijk leven ons alweer uitkijken naar het vervolg.
www.oktheater.org
Reacties (1)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

Elisabeth Haustraete Prachtig toneelwerk. Om al die banaliteiten en stopwoorden te debiteren en spannend te houden en nog te overstijgen: indrukwekkend. ook zeer humoristisch. Een ongelofelijke prestatie!
3 jaren geleden
Persrecensies
1201 Pressespiegel Life and Times - Episodes 3 & 4
Duitse recensies januari 2012

1201 Life and Times - Episodes 3 & 4
Duitse recensies januari 2012

121004 Het verleden als oubollige thriller
De Morgen 4 oktober 2012

121008 Life and Times - Episodes 3 & 4
www.cuttingedge.be 8 oktober 2012 - Jan-Jakob Delanoye

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.
PRINT

meer theater