Jan Fabre & Antony Rizzi . Troubleyn
€18 (basis) / €14 (-25/65+) / €8 (-19 jaar) Theaterstudio
spreektaal Engels . boventiteling Nederlands
er is geen pauze
In de monoloog 'Drugs kept me alive' voert Jan Fabre een figuur op aan de rand van het leven. Hoe dichter bij de dood, hoe meer pillen en poeders hij nodig heeft. Zijn handlangers zijn ecstacy, poppers, speed en cocaïne. Steeds is hij op zoek naar de eeuwige roes. Maar hoewel hij de dood in het aangezicht kijkt, is hij een overlever, altijd op zoek naar nieuwe manieren om de man met de zeis te snel af te zijn. Hij verkent alle vluchtwegen, zijn kompasnaald steeds gericht op de shortcuts tussen hemel en hel.

Snelheid is zijn wapen en humor zijn medicijn. Zwevend op zijn luchtschip van extase kiest hij zelf de fata morgana's die hem aanlokkelijk lijken, ja, die hem zelfs intens gelukkig maken. De voorstelling wemelt van de tegenstellingen en paradoxen. Pillen om te overleven en pillen voor de roes. Leven tussen euforie en afgrond. Jan Fabre schreef 'Drugs kept me alive' voor Tony Rizzi. Deze Amerikaanse danser en performer was lange tijd lid van Ballett Frankfurt onder leiding van choreograaf William Forsythe. Zo leerde hij Jan Fabre kennen, met wie hij in het verleden al vaak samenwerkte, onder meer in 'Da un' altra faccia del tempo', 'Glowing Icons', 'Histoire des larmes' en 'Orgy of tolerance'.
www.troubleyn.be
Reacties (4)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

mimi DRUGS kept....:scheptisch gegaan, overtuigd teruggekomen: het was goed, zeer goed; een aanrader: indrukwerkkende acteer-monoloog-dans combinatie. Bubble-bel en wokenspel zeer mooi toegepast met de nodige variaties; opeenvolging van contrasten; Ook proficiat voor de achtergrondmedewerkers, belichting en attributen, enz. De vertoning was ontnuchterend en bleef achteraf nawerken; drugs waren niet nodig...om je ook nadien een goed gevoel te geven.
2 jaren geleden
docteur safi mijn eerste avond veel gedroken in hartje amsterdam heb ik mijn evenwicht kwijt geraakt zoals gebruiklijk en ging tegen een amercans passant gebotst hij zei wash out men en ik zei please excuse me im in trouble line please gear up mi line from1 to nine maar hij begreep niet en liep verder en alles wat ik nodig had was iemand die mij van straat optilt zodat ikweer metmijn leden maaten verder kon. met vriendelijk groeten , hersi somali artist
3 jaren geleden
Blanko Jr Jan Fabre 2012 The end is near ....
3 jaren geleden
jofransen Genoten van de première in Maribor, alweer enkele weken geleden. Geweldige acteur! Een niet te missen performance.
3 jaren geleden
AUDIO
radiospot 3 X Fabre
Download op je MP3 player
Radio 1 / De Ochtend / Jan Fabre
Download op je MP3 player
Hyperlinks
Persrecensies
120911 Drugs kept me alive
Dat komt ervan als je een danserslichaam volpropt met drugs en andere pepmiddelen: eerst stijgt het ballerinagewijs boven zichzelf uit, om daarna als een wrak neer te storten.
De Standaard 11 september 2012 - Sara Vankersschaever

120913 Ik ben verslaafd aan de biologische oorlogsvoering/in mijn lichaam
http://focus.knack.be 13 september 2012 - Guido Lauwaert

120915 Passie tot aan de dood
De Morgen 15 september 2012 - Pieter T'Jonck

120915 Moeten we blij zijn met de Rode Duivels?
De Standaard Magazine 15 september 2012

1207 Drugs kept me alive
Danser juli 2012 - Agnes Izrine

120816 Lebenssaft und Schaffenskraft
www.nachtkritik.de 16 augustus 2012 - Simone Kaempf

120918 Beter laat dan nooit
Humo 18 september 2012 - Bart Van Egeren

121001 Het is theater zoals te verwachten en te voorzien was
www.cuttingedge.be 1 oktober 2012 - Jan-Jakob Delanoye

130608 Jan Fabre, Antony Rizzi & Troubleyn, 'Drugs kept me alive'
www.cuttingedge.be 8 juni 2013 - Jan-Jakob Delanoye

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.
PRINT

meer theater