headerImage
René Pollesch . Volksbühne am Rosa-Luxemburg-Platz

Kill your Darlings! Streets of Berladelphia

René Pollesch . Volksbühne am Rosa-Luxemburg-Platz
€28 (basis) / €24 (-25/65+) / €8 (-19 jaar) Rode zaal
spreektaal Duits . boventiteling Nederlands
Een aanval op het kapitalisme geïnspireerd op een tekst van Bertolt Brecht, dát zou de revolutionaire Rosa Luxemburg wel gesmaakt hebben. Het politiek geëngageerde theater van schrijver/regisseur René Pollesch staat evenwel ver af van een droog ideologisch discours. Hij studeerde theaterwetenschappen en assisteerde onder anderen Heiner Müller, George Tabori en John Jesurun. In 2002 werd hij door het gezaghebbende tijdschrift Theater Heute uitgeroepen tot beste Duitse dramaturg. Van zijn hand bestaan inmiddels tientallen en tientallen theaterteksten, die hij zelf regisseert in zowat alle grote Duitstalige theaterhuizen.

Voor 'Kill your Darlings! Streets of Berladelphia' baseerde hij zich op 'Fatzer Fragmenten', waarin Brecht solidariteit plaatst tegenover individualisme. Pollesch schreef deze monoloog andermaal voor Fabian Hinrichs, zijn onvermoeibare fetisjacteur. In 'Kill your Darlings! Streets of Berladelphia' richt hij zijn beschouwingen over liefde en vriendschap, vaak in de vorm van vragen, afwisselend tot het publiek en tot een stilzwijgend 'koor' van turners op de scène. Trefzeker, speels en genereus.
www.volksbuehne-berlin.de
Reacties (0)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

Reageer
Persrecensies
120911 De definitie van liefde in kapitalische tijden
De Morgen 11 september 2012 - Pieter T'Jonck

120912 Kill your darlings! Streets if Berladelphia
www.cuttingedge.be 12 september 2012 - Jan-Jakob Delanoye

120913 Kermis van het kapitalisme
René Pollesch, de chouchou van de Berlijnse Volksbühne, bezorgde het Kunstenfestivaldesarts vorig jaar de topper. Nu toont hij in deSingel zijn nieuwe samenwerking met acteur Fabian Hinrichs.

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.
PRINT

meer theater