Zita Swoon Group
€22 (basis) / €18 (-25/65+) / €8 (-19 jaar) Rode zaal wo 18 april om 19.15 uur in de rode foyer Pauline Driesen in gesprek met Stef Kamil Carlens en Aarich Jespers
er is geen pauze
Zita Swoon is een kosmopolitische bende Antwerpse internationalisten met elk een eigen rugzakje waarvan ze de inhoud graag delen met hun groepskompanen. Muzikanten met een open mindmentaliteit die live on stage nooit tweemaal hetzelfde doen. Drijvende kracht achter het collectief is Stef Kamil Carlens, componist, tekstschrijver, zanger en muzikant. Indringende songs maakt hij, met een groove die onmiddellijk een groot publiek aanspreekt. Van absurde funk tot traditionele singer-songwriting, met hier en daar vleugjes folk, blues en eightiesdisco.
En nu dient zich een totaal nieuw concept aan: Zita Swoon Group met het project 'New Old World', een klein orkest met naast de vertrouwde groepsbezetting een strijktrio en een klassieke vleugelpiano. Stef Kamil Carlens en Aarich Jespers schrijven de muziek volledig uit. Heuse partituren waarin melodie, harmonie en arrangement de sfeer bepalen. Luistermuziek voor de klassieke concertzaal. "Ik voel de behoefte om dieper in te zoomen op verschillende aspecten van ons werk: experiment, melodie en harmonie, beweging en ritme. Met Zita Swoon Group wil ik muziek brengen die perfect in balans is met zichzelf. De keuze van de instrumenten en versterkers wordt belangrijker. Hoe het moet klinken in de concertzaal ook." Aldus Carlens over zijn nieuwste laboratorium, ontwikkeld in deSingel.
www.zitaswoon.com
Reacties (3)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

Mertens E. mooi dat deSingel ook ruimte geeft aan eigentijdse creatieve mensen van bij ons; Stef camil heeft een eigen speciale klankkleur om van weg te dromen
3 jaren geleden
Laura Ik heb nog twee tickets voor de voorstelling voor vanavond om 20u00. Indien interesse, mail me!
3 jaren geleden
Gerd Simons Met dit pareltje aan topmuzikanten aan de contrabas, de piano, de gitaar, het ensemble strijkers, onder begeleiding van uitstekende percussie komen beelden vanzelf en zit je voor je het weet weg te dromen in je eigen film ergens tussen vroeger en nu, alsof je muzikaal al wat je ooit verteld is herbeleeft. Leuk!
4 jaren geleden
AUDIO
radiospot Zita Swoon Group
Download op je MP3 player
Persrecensies
120211 Wij hebben zoveel keuzes te maken
Het Belang van Limburg 11 februari 2012

120211 Wij hebben zoveel keuzes te maken
Gazet van Antwerpen 11 februari 2012 - Karin Vanheusden

1203 Als alles op losse schroeven komt te staan
Staalkaart maart-april 2012 - Dirk Steenhaut

120301 Zita Swoon Group
Rif Raf (fr) Zita Swoon Group

120410 'New Old World': oud nieuws van Zita Swoon Group
Humo 10 april 2012

120417 Zita Swoon zoals u ze nog niet kent
De Tijd 17 april 2012 - Koen Van Boxem

120419 Zita Swoon zonder zang
Zita Swoon Group ontpopt zicht steeds meer tot een laboratorium dat de grenzen aftast. Het nieuwe programma 'New old world' serveert een muzikale stijlenmix met video's, maar zonder groot verhaal.

120418 Nieuwe Zita Swoon herschrijft oude wereld
De Morgen 18 april 2012

120418 Zita Swoon Group plays 'New Old World' @ deSingel
Stef Kamil Carlens zit dezer dagen niet stil. Sinds hij zijn band transformeerde in een collectief zonder permanente line-up, volgen de projecten elkaar in hoog tempo op.

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.
PRINT

meer muziek