Frederik Croene
€18 (basis) / €14 (-25/65+) / €8 (-19 jaar) Muziekstudio inleiding Yves Knockaert in gesprek met de componisten . 19.15 uur . Blauwe Foyer
pauze ~ 20.40 uur
'Beginning with music, continuing otherwise', een artikel in het tijdschrift RTRSRCH, is de directe aanleiding tot '492 kilo'. Het bevat negen bijdragen van Europese 'muziekkunstenaars' met wortels in de jaren zeventig die nu het concept muziek uitdagen in een concertperformance van pianist Frederik Croene. '492 kilo' bundelt negen benaderingen van de 492 kg wegende klassieker, de piano. Matthew Shlomowitz confronteert de pianoklanken met dierengeluiden en heftig gitaarspel. Falk Hübner kleedt de piano aan met beelden. David Helbich plant een interventie met het publiek. Marianthi Papalexandri-Alexandri werkt samen met geluidskunstenaar Pe Lang. Laura Maes speelt met de klankkleur van zowel de piano als een ijssculptuur. Stefan Prins plaatst de pianist tussen snaren en klankkast van de vleugel en de computergestuurde circuits van de midipiano. Cathy van Eck beschouwt de piano als een meubel. Komt dat zien! Én horen!
www.morf.be
Reacties (0)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

Reageer
AUDIO
inleiding Frederik Croene
Download op je MP3 player
Persrecensies
110928 deSingel steeds internationalere kunstencampus
De Morgen 28 september 2011

110930 492 kilo? Zoveel weegt een (verbouwde) piano
Gazet van Antwerpen 30 september 2011 - Ilse Dewever

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.
PRINT

meer muziek