Aquarius . Marc Michael De Smet
muzikale uitvoering Aquarius
muzikale leiding Marc Michael De Smet
alt Klaudia Zeiner
bariton Daniel Ochoa
piano Timur Sergeyenia
€22, €18, €14 (basis) / €18, €14, €10 (-25/65+) / €8 (-19 jaar) Blauwe zaal Er is een gratis inleidend gesprek met Rudy Tambuyser en dirigent Marc Michael De Smet om 19.15 uur in de Blauwe Foyer
er is geen pauze
Charlie Chaplin (1889-1977) behoeft geen introductie. Heel de wereld heeft met zijn films gelachen en geweend. 'Modern Times', 'Citylights', 'Gold Rush', 'The Great Dictator', het zijn allemaal meesterwerken van deze 'Englishman' die het maakte in de States. Hanns Eisler (1989-1962) was een wonderlijk Duits componist mét een boodschap: "Ändere die Welt, sie braucht es!". In de turbulente jaren 1926-1930 dichtte hij met zijn liederen de kloof tussen arm en rijk, ageerde hij tegen het winstbejag en tegen het opkomende nazisme. Zoals vele andere artiesten moest ook hij emigreren naar Amerika. Daar werd hij bevriend met Charlie Chaplin, die hem verdedigde op het McCarthytribunaal dat hem als 'communistisch gevaar' bestempelde. Chaplin keerde terug naar Engeland, Eisler koos bij zijn uitwijzing voor de DDR. Nooit werkten beide vrienden samen.
Een eeuw later confronteert Marc Michael De Smet filmfragmenten van Chaplin met solo- en koorliederen van Eisler. De thema's van Eislers liederen zijn nog steeds brandend actueel, de fragmenten uit Chaplinfilms die dezelfde problematiek oproepen nog altijd even sprekend. Een film met een zangpremière voor deSingel!

Reacties (1)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

Hilde Vanderschelde Wat is tijd? Misschien bestaat de tijd wel uit kringen en hangt het af waar we ons ter wereld bevinden waar ze elkaar snijden en de dingen weer brandend actueel worden of is dit te ver gezocht?
3 jaren geleden
AUDIO
inleiding Aquarius / Change
Download op je MP3 player
Persrecensies
110906 Muziekprojecten deSingel 2011-12
www.klassiek-centraal.be 6 september 2011

1105 Duidelijk, maar nooit plat
Staalkaart mei-juli 2012 - Rudy Tambuyser

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.
PRINT

meer muziek