Shield of Harmony & Andreas Scholl
€32, €28, €24 (basis) / €28, €24, €20 (-25/65+) / €8 (-19 jaar) Rode zaal inleiding Steven Marien . 19.15 uur . Blauwe Foyer
er is geen pauze
In de reprise van deze internationale muziektheaterproductie leeft altus Andreas Scholl zijn fascinatie uit voor de middeleeuwse dichter, componist en reiziger Oswald von Wolkenstein (1377-1455). Die was in dienst van koningen en keizers en trok met zijn liederen de toen bekende wereld rond, van Scandinavië tot diep in Azië. Hij zorgde voor een stroomversnelling in de ontwikkeling van het Duitse lied door de eerste voorzichtige passen die de polyfonie in Frankrijk zette, over te nemen en verder uit te bouwen tot juweeltjes van harmonie en contrapunt. Een totaal nieuw muzikaal terrein ging open.
In deze volledig geënsceneerde voorstelling maakt Andreas Scholl een keuze uit het grote repertoire van Oswalds deels autobiografische liederen. Hij vertolkt ze samen met acteur Reinout Bussenaker en Shield of Harmony. Met 'Oswald' gaat een jongensdroom van Scholl in vervulling. Trouwens, u hoort hem niet alleen in zijn vertrouwd altregister, maar ook als bariton. En die stem vertolkt hij "met een timbrerijkdom die bij geen andere countertenor te vinden is", aldus de Volkskrant na de première in Rotterdam vorig jaar.

Reacties (0)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

Reageer
AUDIO
inleiding Shield of Harmony & Andreas Scholl
Download op je MP3 player
Persrecensies
110906 Muziekprojecten deSingel 2011-12
www.klassiek-centraal.be 6 september 2011

1201 Andreas Scholl
Staalkaart januari-februari 2012

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.
PRINT

meer muziek