La Hispanoflamenca . Bart Vandewege
Natalitiae Noctis Responsoria, Plantyn/Amberes1602 Duarte Lôbo
Villancicos voor Kerstmis Pedro Ruimonte
Motetten, canciones en villanescas voor Kerstmis Francisco Guerrero
Kerstmotetten uit 'Canciones Sacrae Octonis Vocibus' Peter Philips
Iberische, volkse muziek en kerstliedekens uit Antwerpen (Liedboeken ca. 1600)
muzikale uitvoering La Hispanoflamenca
muzikale leiding Bart Vandewege
. Made in deSingel
€32, €28, €24 (basis) / €28, €24, €20 (-25/65+) / €8 (-19 jaar) Blauwe zaal inleiding Sofie Taes . 19.15 uur . Blauwe Foyer
pauze ~ 21 uur
La Hispanoflamenca is een schitterend solistenensemble met Spaanse en Vlaamse specialisten oude muziek. Onder de bezielende leiding van Bart Vandewege exploreren twintig zangers en instrumentalisten minder gekend repertoire. Voor dit concert kozen zij Spaanse en Portugese kerstmuziek gedrukt op de Antwerpse persen van Plantyn en Phalesius, begin zeventiende eeuw. Een programma dat balanceert op het kruispunt van renaissance en barok.
Het omvat onder meer dubbelkorige muziek voor de 'Natalitiae Noctis' van de Portugees Duarte Lôbo (1565-1646) en volkse 'Villancicos de navidad' van Hispanoflamenca's 'huiscomponist' Pedro Ruimonte (1565-1627), een Spanjaard die twintig jaar lang werkzaam was aan het hof van Albrecht en Isabella in Brussel. Hij begon er als koorknaap maar mocht al vlug de prestigieuze en ronkende titel van 'Maestro de Mùsica de la Capilla y Cùamara de Sus Altezas Serenisimas' voeren. Als toemaatje hoort u enkele motetten, canciones, villanescas en liedekens van Spaans-Vlaamse bodem: over herderkens, schaapkens, engelkens en het kindje Jezus dat zo'n dorst heeft. Hartverwarmende zuiderse klanken in de donkere dagen voor Kerstmis!

Reacties (0)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

Reageer
AUDIO
inleiding La Hispanoflamenca
Download op je MP3 player
PRINT

meer muziek