Café Zimmermann . Céline Frisch
Triosonate in F, HWV389, opus 2 nr 4 Georg Friedrich Händel
Cantate 'Agrippina condotta a morire', HWV110 Georg Friedrich Händel
Triosonate in Bes, HWV388, opus 2 nr 3 Georg Friedrich Händel
Cantate 'Armida abbandonata', HWV105 Georg Friedrich Händel
Triosonate in G, HWV393, opus 2 nr 8 Georg Friedrich Händel
muzikale uitvoering Café Zimmermann
klavecimbel Céline Frisch
muzikale leiding Céline Frisch
sopraan Roberta Invernizzi
€26, €22, €18 (basis) / €22, €18, €14 (-25/65+) / €8 (-19 jaar) Blauwe zaal inleiding Jan Devlieger . 19.15 uur . Blauwe Foyer
pauze ~ 20.45 uur
Het barokensemble van Céline Frisch, Café Zimmermann, ontleent zijn naam aan het beroemde koffiehuis in Leipzig waar in de tijd van Bach en Telemann wekelijks bijeenkomsten en concerten werden georganiseerd voor melomane burgers. Samen met de veelgelauwerde Milanese sopraan Roberta Invernizzi staat Frisch' ensemble garant voor levendige en risicovolle uitvoeringen van Händels twee Italiaanse cantates. Het zijn kleine meesterwerken in hun genre, pareltjes van karakter- en sfeerschepping. In 'Agrippina' portretteert Händel de emoties van de vrouw en moordenares van de Romeinse keizer Claudius, nadat ze door haar zoon Nero ter dood veroordeeld is. Met 'Armida abbandonata' focust Händel op de woede van Armida nadat ze door Rinaldo afgewezen werd. Het is een passioneel fragment uit Tasso's 'Gerusalemme liberata' dat Händel later zou uitwerken in de opera 'Rinaldo'. Johann Sebastian Bach hield zoveel van deze cantate dat hij ze kopieerde. De twee machtige cantates worden omarmd door drie triosonates. Uitgevoerd door dit prachtstel van musici zit u gegarandeerd een avond lang op het puntje van uw stoel!
www.cafe-zimmermann.com
Reacties (1)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

E.Haustraete Zowel de zang als het ensemble waren hartveroverend. Zeer boeiende uitvoering . Heel de avond en de nacht en nu nog blijftf ze doorzinderen.
3 jaren geleden
AUDIO
inleiding Café Zimmermann - Céline Frisch
Download op je MP3 player
PRINT

meer muziek