Britten Sinfonia . Clark Rundell
Shakerloops John Adams
Kamersymfonie John Adams
Percussion Double Concerto (wereldcreatie) Nico Muhly
Seeing is Believing (Belgische creatie) Nico Muhly
muzikale uitvoering Britten Sinfonia
muzikale leiding Clark Rundell
percussie Colin Currie , Alexandre Esperet
viool Thomas Gould
€22 (basis) / €18 (-25/65+) / €8 (-19 jaar) Blauwe zaal inleiding Maarten Beirens . 19.15 uur . Blauwe Foyer
pauze ~ 20.40 uur
Nadat het werk van Amerika's belangrijkste opkomende componist, Nico Muhly, in april 2012 voor het eerst in deSingel te horen was, presenteren we hem nu in een dubbelportret met John Adams.

Op de lessenaars ligt de wereldpremière van het dubbelconcerto dat Muhly schreef voor meesterpercussionist Colin Currie en de winnaar van het Tromp Concours Percussie 2012, Alexandre Esperet. Daarnaast staat Muhly's 'Seeing is believing' op het programma. Onlangs maakte Thomas Gould een schitterende cd-opname van dit concerto voor zessnarige elektrische viool.

Muhly's muziek wordt tijdens dit concert omringd door twee sleutelwerken van John Adams, die in 2007 een compleet festival aan hem wijdde in Carnegie Hall. Sindsdien ontwikkelde de carrière van Muhly (°1981) zich in een razend tempo als 'redder van de klassieke muziek'. Hij leverde prachtige arrangementen voor Antony and The Johnsons en Jonsi en schreef de soundtrack voor Oscarwinnaar 'The Reader' (met Kate Winslet). In 2011 zag zijn eerste opera 'Two Boys' het licht, een opdracht van English National Opera en de New Yorkse Metropolitan.
www.tromppercussion.com
Reacties (8)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

Paul Stuyck Meestal valt hedendaagse muziek me tegen de uitzondering daar gelaten. Dit concert heeft mij verrast in de goede zin en zet mij aan zoiets meer te bezoeken. Fantastische muzikanten, de electrische viool ongelooflijk mooi.
2 jaren geleden
johan pauwels Wel met een beetje angst naar het concert gekomen, want ik kende alleen echt shakerloops en het is allemaal toch hedendaagse muziek, alleen al het woord hedendaags heeft meestal een negatieve betekenis. Het concert was van een hoog niveau algemeen tot zeer hoog niveau voor de pauze. Gewoon prachtig. Voor de eerste keer ook een elektrische viool gehoord en aan het werk gezien, prachtig hoe deze alleen al een orkest opbouwde. Jammer inderdaad dat de zaal niet echt vol zat. Alleen spijtig voor de afwezigen, want de muziek was zeer toegankelijk en vooral mooi. Voor herhaling vatbaar wat mij betreft.
2 jaren geleden
E.Haustraete Heerlijk concert Intens genieten!!. Je komt er vol energie buiten.
2 jaren geleden
Nicole De Ridder Genoten! Ook al van het plezier en de voldoening die de uitvoerders en de enthousiaste componist er duidelijk in hadden. Inderdaad jammer dat niet meer mensen hier naar komen luisteren.
2 jaren geleden
Angela mooi concert, ben helaas niet kunnen blijven tot het einde, was later geëindigd dan voorzien, en vermits de trein niet wacht.....
2 jaren geleden
Jean-louis Perrier magnifique concert
2 jaren geleden
pascale Schitterend concert ! Onbegrijpelijk dat de zaal niet vol zat.
2 jaren geleden
els Geen echt volle zaal voor dit concert hedendaagse muziek. En wel jammer want heb genoten, van deze twee hedendaagse componisten, die elk op hun eigen manier karakter geven aan wat men kent onder minimalistische stroming. De moeite waard, en gebracht door een enthousiast en jong orkest..
2 jaren geleden
AUDIO
inleiding Britten Sinfonia
Download op je MP3 player
Hyperlinks
Persrecensies
1305 Britten Sinfonia en Clark Rundell
Staalkaart mei-juli 2013

1306 Nico Muhly trakteert het publiek op betoverende kleurenpracht
Eindhovens Dagblad juni 2013 - René Van Peer

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.
PRINT

meer muziek