Belcea Quartet
Strijkkwartet in d, HobIII:83, opus 103 'Ultimo Quartetto' Joseph Haydn
Strijkkwartet nr 3 in F, opus 73 Dmitri Sjostakovitsj
Strijkkwartet nr 14 in cis, opus 131 Ludwig van Beethoven , Ludwig van Beethoven
muzikale uitvoering Belcea Quartet
viool Corina Belcea , Axel Schacher
altviool Krzysztof Chorzelski
cello Antoine Lederlin
€22, €18 (basis) / €18, €14 (-25/65+) / €8 (-19 jaar) Blauwe zaal inleiding Gert Haelterman . 19.15 uur . Blauwe Foyer
pauze ~ 20.50 uur
Nog niet zo lang geleden voltooide het Belcea Quartet een ambitieus project: een internationale concertserie, waarin ze het complete kwartetoeuvre van Ludwig van Beethoven voor het voetlicht brachten. Ook in Antwerpen laat het uitmuntende Britse viertal horen dat het de muziek van de Duitse toondichter uitstekend in de vingers heeft. En wel met diens Veertiende Strijkkwartet, een laat en zwaarmoedig werk, waarin de componist ongekende vormexperimenten ontketent in maar liefst zeven delen. Ook Joseph Haydns onvoltooid gebleven Strijkkwartet in d-klein ademt levensherfst en bezadigd meesterschap. De twee delen gelden als zijn laatste composities binnen het genre dat tot op de dag van vandaag zijn stempel draagt. Dmitri Sjostakovitsj schreef zijn Derde Strijkkwartet in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog, als een klinkend verslag van dood en oorlogsleed.
www.belceaquartet.com
Reacties (0)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

Reageer
AUDIO
inleiding Belcea Quartet
Download op je MP3 player
Persrecensies
130316 Hoofd op hol
Het Belcea Quartet heeft de strijkkwartetten van Beethoven integraal opgenomen. En dat valt perfect samen met wat de dove componist op papier kreeg.

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.

meer muziek