headerImage
Graham Johnson & Geraldine McGreevy & Benjamin Appl

Schubert in de spiegel van zijn dichters - deel 5

Graham Johnson & Geraldine McGreevy & Benjamin Appl
€12 (basis) / €8 (-25/65+) Blauwe zaal
spreektaal Engels
pauze ~ 20.45 uur
Aan alle mooie (Schubert)liedjes komt helaas een einde. De eminente spreker en pianist Graham Johnson rondt dit seizoen zijn reeks van zes lecture recitals over het Schubertlied af. Vorige keren hingen we aan zijn lippen tijdens uitermate boeiende uiteenzettingen over 'Die schöne Müllerin' en 'Winterreise'. Vervolgens kwamen Schuberts zettingen van poëzie van Goethe en van zijn Weense vriendenkring aan bod. Ook dit seizoen brengt Graham Johnson ons weer een stukje dichter bij het genie van 'Liederfürst' Schubert. In zijn vijfde lecture focust Johnson op de balladen van Schiller. Sopraan Geraldine McGreevy en bariton Benjamin Appl zingen zowel fragmenten als volledige liederen, uiteraard met Graham Johnson aan de vleugel.

In april 2013 verschijnt overigens Johnsons langverwachte magnum opus: een Schubertliedencyclopedie in drie lijvige delen. Een herwerking en uitbreiding van alle razend interessante essays die Johnson tijdens zijn hele leven heeft bijeengeschreven. Een hebbeding voor elke liedliefhebber!

Reacties (4)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

Guy Posson Tot aan 'Die Götter Griechenlands', het huiveringwekkende laatste Schiller-lied, heb ik eens te meer ademloos de erudiete, bevlogen, enthousiaste uiteenzetting van Graham Johnson gevolgd. Voor de vijfde keer ben ik rijker naar huis gegaan, onder meer door de verhelderende biografische parallellen tussen Schiller en Schubert. We hebben onbekende liedparels gehoord, uitgevoerd door zijn jonge kompanen, die door Johnsons gloedvolle commentaar als het ware boven zich uitgetild werden. Op 26 april sluit de maestro deze unieke reeks lecture-concerts af. Zou de Singel niet een poging moeten doen om de Blauwe Zaal ten minste half vol te krijgen, als hommage aan grote liedpianist? Hoe dan ook, dank u, de Singel!
3 jaren geleden
erik de ridder nog één kaart te koop ...
3 jaren geleden
erik de ridder ... je kan me bereiken op erik.deridderattelenet.be of 0477 50 31 77
3 jaren geleden
erik de ridder ik heb twee tickets te koop voor deze voorstelling
3 jaren geleden
Persrecensies
1303 Pianist Graham Johnson over zijn Schubert Lied Encyclopedie
Staalkaart maart-april 2013 - Chloë Herteleer

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.
PRINT

meer muziek