deFilharmonie . Edo De Waart
Concerto voor cello en orkest (wereldcreatie) Mark-Anthony Turnage
Symfonie nr 3 Aaron Copland
muzikale uitvoering deFilharmonie
muzikale leiding Edo de Waart
cello Paul Watkins
€35, €30, €25 (basis) / €30, €25, €20 (-25/65+) / €8 (-19 jaar) Blauwe zaal inleiding Adeline Boeckaert . 19.15 uur . Blauwe Foyer
pauze ~ 20.45 uur
De Britse succescomponist Mark-Anthony Turnage (°1960) staat bekend om zijn jazzy stuwende ritmes en 'spicy' harmonieën. Hij heeft zich een eigen muzikale weg gebaand tussen moderniteit en traditie, zeker in zijn symfonisch werk dat ronduit spectaculair mag genoemd worden. Dat belooft voor de creatie van zijn Celloconcerto waarvoor we een oude bekende als solist verwelkomen, de Welshe dirigent en cellist Paul Watkins. Hij begon zijn carrière als prijswinnaar van de BBC Young Musician of the Year in 1988 en maakte naam als vertolker van hedendaagse Britse muziek. Dat bewees hij vorig jaar nog in een schitterende vertolking van het Celloconcerto van William Walton samen met deFilharmonie.

Na de pauze hoort u de Derde Symfonie van Aaron Copland, een kolfje naar de hand van dirigent Edo de Waart. De chef-dirigent van deFilharmonie was in het begin van zijn carrière een jaar assistent van Leonard Bernstein in New York, later werd hij artistiek directeur van het San Francisco Symphony Orchestra en het Minnesota Orchestra. Daardoor heeft de Waart de typische 'Americana' in deze symfonie, geschreven op het einde van de Tweede Wereldoorlog, perfect in de vingers.
www.defilharmonie.be
Reacties (0)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

Reageer
AUDIO
inleiding de Filharmonie / Edo de Waart
Download op je MP3 player
Persrecensies
121008 deFilharmonie & Paul Watkins creëren Celloconcerto van Mark-Anthony Turnage in deSingel
www.oorgetuige.be 8 oktober 2012

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.
PRINT

meer muziek