Junge Deutsche Philharmonie . Thomas Sondergard
Concerto voor viool en orkest in d, opus 47 Jean Sibelius
Zweites Labyrinth (Belgische creatie) Jörg Widmann
Symfonie nr 4 in f, opus 36 Pjotr Iljitsj Tsjajkovski
muzikale uitvoering Junge Deutsche Philharmonie
muzikale leiding Thomas Sondergard
viool Veronika Eberle
€35, €30, €25 (basis) / €30, €25, €20 (-25/65+) / €8 (-19 jaar) Blauwe zaal inleiding Adeline Boeckaert . 19.15 uur . Blauwe Foyer
Als toonaangevend preprofessioneel orkest werkt de Junge Deutsche Philharmonie uitsluitend met het kruim van de landelijke Musikhochschulen. En dat onder leiding van de allerbeste dirigenten, tijdens dit concert Thomas Søndergård. Niet verwonderlijk dat de Junge Deutsche in zijn bijna veertigjarig bestaan aan de wieg stond van gerenommeerde gezelschappen, waaronder Ensemble Modern. Nieuwe muziek heeft steeds hoog in het vaandel van dit ensemble gestaan. Tijdens dit concert brengen ze Jörg Widmanns 'Zweites Labyrinth' (2006). Vijf instrumentengroepen zijn ruimtelijk zodanig opgesteld dat het publiek zich lijkt te bevinden in een doolhof van klankvlakken, waarin melodische lijnen fungeren als draad van Ariadne. Een onvergetelijke klankbelevenis.

Romantische tegenhanger op het programma is het Vioolconcerto van Jean Sibelius met stervioliste Veronika Eberle. Al werd het stuk in de twintigste eeuw geschreven, het heeft sinds jaar en dag een rotsvaste positie verworven in het romantische repertoire. Dat geldt ook voor de Vierde Symfonie van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Met een ongebreidelde emotionaliteit verhaalt het werk het even korte als dramatische huwelijk van Tsjaikovski met zijn oud-studente Antonina Miljoekova.
www.jdph.de
Reacties (1)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

Eddy Frans Wat een heerlijk concert was dit gisteren! Sibelius op een prachtige Stradivarius en met brio gespeeld, Widmann met volle overgave en engagement en Tchaikovsky die ik zelden zo transparant en helder heb gehoord. Grote waardering voor de stijlvolle en zeer accurate dirigent Thomas Sondergard, voor mij een ontdekking en naar mlijn gevoelen een dirigent met een grote toekomst
3 jaren geleden
AUDIO
inleiding Junge Deutsche Philharmonie
Download op je MP3 player
Persrecensies
120914 Harten veroveren met potlood en gom
Artsenkrant 14 september 2012 - Tom Eelen

120923 Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst?
www.kwadratuur.be 23 september 2012 - Hildegart Maertens

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.
PRINT

meer muziek