Marc-André Hamelin
Fantasie en Fuga in g, BWV542 (arr.T. Szántó) Johann Sebastian Bach
Impromptu nr 2 in f, opus 31 Gabriel Fauré
Barcarolle nr 3 in Ges, opus 42 Gabriel Fauré
Gaspard de la nuit Maurice Ravel
Variations on a Theme by Paganini (2011) Marc-André Hamelin
Prélude in G, opus 32 nr 5 Sergej Rachmaninov
Prélude in gis, opus 32 nr 12 Sergej Rachmaninov
Sonate voor piano nr 2 in bes, opus 36 (versie 1931) Sergej Rachmaninov
piano Marc-André Hamelin
€22, €18 (basis) / €18, €14 (-25/65+) / €8 (-19 jaar) Blauwe zaal inleiding Rudy Tambuyser . 19.15 uur . Blauwe Foyer
pauze ~ 20.50 uur
We krijgen het niet over ons hart een seizoen te laten voorbijgaan zonder Marc-André Hamelin. Hij kan werkelijk álles op de vleugel. Meer zelfs: onder zijn handen komt het klavier tot leven, grijpt u bij uw nekvel en laat u niet meer los. Een recital van Hamelin blijft u uw hele leven lang bij. Hamelin is een pyrovirtuoos, jazeker, maar hij gebruikt zijn virtuositeit veel interessanter dan de meeste van zijn collega's. Als vehikel om een emotionele reis te maken naar plekken waar u het bestaan nog niet van afwist. Tijdens zijn vorig recital in deSingel leerden we Hamelin ook als componist kennen. Hij schudde een reeks duizelingwekkende etudes uit zijn mouw, geschreven om zichzelf uit te dagen. We geloofden onze oren niet.

Tijdens dit concert krijgen we nog meer hardcore Hamelin te horen: zijn kersverse 'Variaties op het thema van Paganini's 24ste Capriccio'. Waarmee hij zichzelf aan het rijtje van Brahms en Rachmaninov toevoegt. Zelf noemt hij zijn 'Variaties ...' volslagen kierewiet. Veertien variaties denderen in tien minuten voorbij. Met zijn typische schalkse humor citeert Hamelin onderweg bekende klassiekers bij de vleet. Indrukwekkend én hilarisch. Fasten your seatbelts!
www.marcandrehamelin.com
Reacties (2)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

Patrick Mertens Er zijn fans van Lang Lang, de Chinese pianist die tot de glamourwereld behoort. Ik ben een fan van Hamelin. Zeggen dat hij schitterend speelt is een understatement, hij is gewoon de beste. Het is iemand die geen grenzen kent aan zijn virtuositeit, maar dit niet misbruikt. De controle is enorm. Om te beginnen in de intieme stukken van Fauré waarin hij bewijst dat hij op een enorme poetische manier kan spelen. En dan de Ravel : In de Ondine hoort men werkelijk de golven, de desolaatheid van le Gibet vertolkt hij prachtig en in Scarbo tovert hij met de klankkleuren. De onspeelbare sonate van Racmaninov : Wat een beheersing, wat een prachtige melodieën en wat een vuurkracht. Ik geloof dat dit nog maar één keer beter vertolkt werd namelijk door Rachmaninov zelf. Gelukkig zat de singel in tegenstelling tot zijn vorige optredens vol. Nog meer mensen die hem ontdekt hebben en het kunnen voortvertellen. Deze man heeft ook de verdienste dat hij zijn virtuositeit ten dienst stelt om in het pianorepertorium zaken te ontdekken die de moeite waard zijn. Hij verkiest de artistieke kansen die hij krijgt bij het label Hyperion boven een rijkelijk contract bij gereputeerde labels waar men op artistiek vlak op veilig speelt.
3 jaren geleden
Van Limbergen Ria Deze Pianist Hamelin moet fantastische vingers hebben !
3 jaren geleden
AUDIO
inleiding Marc-André Hamelin
Download op je MP3 player
PRINT

meer muziek