headerimage

MADE IN DESINGEL

In oktober 2010 namen we een belangrijke infrastructuuruitbreiding van de hand van Stéphane Beel in gebruik. De extensie met 12.000 m² wordt zeer intensief ingezet voor productieprocessen van inter/nationale makers. Voorstellingen, concerten en tentoonstellingen die in huis gemaakt worden, bundelen wij onder de noemer 'made in deSingel'.
Wij houden u van de productieprocessen op de hoogte via onze site, onze Facebookpagina en speciale blogs.

WAT?

Een verzamelterm voor alle producties van artiesten met een internationaal kwaliteitslabel waarvan het creatieproces geheel of grotendeels in deSingel plaatsvindt en die in deSingel hun Belgische of wereldpremière kennen.
Een label dat de rol van deSingel als productiehuis benadrukt, met respect voor de vele huizen, gezelschappen en artiesten die in binnen- en buitenland bij het creatieproces betrokken zijn.
Het faciliteren van de noden van makers zodat zij zich in optimale omstandigheden op het creatieproces (inhoudelijk en technisch) kunnen concentreren.

HOE?

Onze politiek houdt in dat we die artistieke projecten steunen die rechtstreeks verbonden zijn met ons programma. Dat neemt niet weg dat onze ondersteuning diverse vormen kan aannemen. Dat is afhankelijk van:

  • de noden van de artiest
    We bieden niet alleen werkruimte, maar begeleiden ook het productieproces, ondersteunen de technische realisatie, nemen de rol van klankbord op ons, voeren een dramaturgische dialoog, helpen bij de spreiding en de communicatie, ...
  • de noden van de discipline
    Onze ondersteuning is verschillend naargelang de disciplines.

Hoe ondersteunen we artiesten en gezelschappen?

architectuur
Zoals in het verleden blijven we onze verantwoordelijkheid opnemen in het promoten van architectuur. De productie van onze tentoonstellingen is volledig in handen van deSingel, sinds september 2011 in samenwerking met het Vlaams Architectuurinstituut.
AWJGGRAUaDVVTAT
Junya  Ishigami
Jonge makers denkers dromers
50 jaar wet op de stedenbouw?
Curating the Campus

podiumkunsten
Productieprocessen van inter/nationale makers vinden plaats in onzeTheaterstudio, die in essentie een werkplaats is. Het creatieproces daar dient uit te monden in Belgische of wereldpremières in onze zalen.
mamaza & Ensemble Nikel: The Nikel Project
Daniel Linehan: Gaze is a Gap is a Ghost en Vita Activa
Andros Zins-Browne & wp Zimmer: Welcome to the Jungle
Nada Gambier & Action Scénique: Fiction in Action
Shila Anaraki & Stefan Prins: Park
Wouter Van Looy, Nicolas Achten & Muziektheater Transparant: Dido and Aeneas
Marijs Boulogne, Laura Verlinden, Joris Vercammen & Forspace: The Grand Ouverture
Serge Verstockt & Champ d'Action: Hold your Horses
Sidi larbi Cherkaoui & Eastman: PUZ/ZLE en M!longa
Josse De Pauw & Muziektheater Transparant: Escorial en Ruhe

muziek
Jonge muzikanten zowel als gereputeerde muziekensembles vinden bij ons gehoor (sic) om gedurende meerdere dagen of weken in onze Muziek- en Theaterstudio te werken. Deze samenwerking varieert van gewone repetitiesessies van een concertprogramma dat in deSingel staat en daarna op tournee gaat tot creatieprocessen die in overleg met de artiesten tot stand komen. Deze creaties vertrekken van muziek en onderzoeken geregeld de grensgebieden met andere kunstvormen als beeldende kunst, installatie, film, theater en performance.
Le Concert Olympique
Dimitri Leue & Kiyotaka Izumi
Emanon Ensemble
Blindman [sax] + [drums]: Whiplash
Champ d'Action: Labo #4
Amatorski
Shara Worden & Andrew Ondrejcak & Box
Reigakusha Gagaku Ensemble & Ictus

THINk & TALK
deSingel bouwt gestaag verder aan een platform voor reflectie en debat, en dat op diverse terreinen. Tweemaal per jaar kan u een exclusief en interactief Salon de la Pensée bijwonen. Het worden botsingen der gedachten, gewijd aan actuele onderwerpen uit het artistieke en maatschappelijke leven.
Salon de la Pensée #2 en #3