headerimage

MADE IN DESINGEL

In oktober 2010 namen we een belangrijke infrastructuuruitbreiding van de hand van Stéphane Beel in gebruik. De extensie met 12.000 m² wordt zeer intensief ingezet voor productieprocessen van inter/nationale makers. Voorstellingen, concerten en tentoonstellingen die in huis gemaakt worden, bundelen wij onder de noemer 'made in deSingel'.
Wij houden u van de productieprocessen op de hoogte via onze site, onze Facebookpagina en speciale blogs.

WAT?

Een verzamelterm voor alle producties van artiesten met een internationaal kwaliteitslabel waarvan het creatieproces geheel of grotendeels in deSingel plaatsvindt en die in deSingel hun Belgische of wereldpremière kennen.
Een label dat de rol van deSingel als productiehuis benadrukt, met respect voor de vele huizen, gezelschappen en artiesten die in binnen- en buitenland bij het creatieproces betrokken zijn.
Het faciliteren van de noden van makers zodat zij zich in optimale omstandigheden op het creatieproces (inhoudelijk en technisch) kunnen concentreren.

HOE?

Onze politiek houdt in dat we die artistieke projecten steunen die rechtstreeks verbonden zijn met ons programma. Dat neemt niet weg dat onze ondersteuning diverse vormen kan aannemen. Dat is afhankelijk van:

  • de noden van de artiest
    We bieden niet alleen werkruimte, maar begeleiden ook het productieproces, ondersteunen de technische realisatie, nemen de rol van klankbord op ons, voeren een dramaturgische dialoog, helpen bij de spreiding en de communicatie, ...
  • de noden van de discipline
    Onze ondersteuning is verschillend naargelang de disciplines.

Hoe ondersteunen we artiesten en gezelschappen?

architectuur
Zoals in het verleden blijven we onze verantwoordelijkheid opnemen in het promoten van architectuur. De productie van onze tentoonstellingen is volledig in handen van deSingel, sinds september 2011 in samenwerking met het Vlaams Architectuurinstituut.
Bureau Bas Smets
Pasticcio
Projecties
Dag van de Architectuur
Curating the Campus

podiumkunsten
Productieprocessen van inter/nationale makers vinden plaats in onzeTheaterstudio, die in essentie een werkplaats is. Het creatieproces daar dient uit te monden in Belgische of wereldpremières in onze zalen.
Zachary Oberzan Tell Me Love Is Real
Rebekka de Wit Ik weet er te weinig van
Josse De Pauw, Jan Kuijken & Lod muziektheater Huis
Sidi larbi Cherkaoui, Eastman & Yabin Dance Studio Yabin
Daniel Linehan nieuwe creatie 2014 & boek A No Can Make Space
Wouter Van Looy, Nicolas Achten & Muziektheater Transparant Canti d'Amor

muziek
Jonge muzikanten zowel als gereputeerde muziekensembles vinden bij ons gehoor (sic) om gedurende meerdere dagen of weken in onze Muziek- en Theaterstudio te werken. Deze samenwerking varieert van gewone repetitiesessies van een concertprogramma dat in deSingel staat en daarna op tournee gaat tot creatieprocessen die in overleg met de artiesten tot stand komen. Deze creaties vertrekken van muziek en onderzoeken geregeld de grensgebieden met andere kunstvormen als beeldende kunst, installatie, film, theater en performance.
Mahler Chamber Orchestra Britten-Sjostakovitsj
Bach Concentus Les Nation(ali)tés
Blindman (sax) Experimental Cinema
Eavesdropper The Red Lantern
Shara Worden, Andrew Ondrejcak & Box You Us We All
DAAU Eight Definitions
I Solisti del Vento & Brussels Jazz Orchestra Close Encounters
Hermes Ensemble Strange News
Zwerm Underwater Princess Waltz
Le Concert Olympique
Bill Carrothers' Armistice Day 1918

THINk & TALK
deSingel bouwt gestaag verder aan een platform voor reflectie en debat, en dat op diverse terreinen. Tweemaal per jaar kan u een exclusief en interactief Salon de la Pensée bijwonen. Het worden botsingen der gedachten, gewijd aan actuele onderwerpen uit het artistieke en maatschappelijke leven.
Salon de la Pensée #4 en #5