headerImage
Jonge makers denkers dromers . Doorzon interieurarchitecten

Architectuur in Vlaanderen

Jonge makers denkers dromers . Doorzon interieurarchitecten
architectenbureau Doorzon interieurarchitecten
in samenwerking met Mana vzw
. Made in deSingel
gratis - gratuit - free entrance Blauwe foyer
deSingel en het VAi bieden twee seizoenen lang aan acht jonge architectenbureaus een platform om hun ideeën over architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp voor te stellen.
De architecten krijgen de opdracht om al ontwerpend oplossingen aan te reiken voor prangende maatschappelijke vraagstukken en intellecteel uitdagende kwesties.

Aan het begin van de eeuwwisseling werkten Caroline Lateur en Stefanie Everaert in het atelier van Maarten Van Severen. In 2005 startten ze een eigen bureau. Hun jonge oeuvre getuigt van vakmanschap en maximale ruimtelijke impact. In hun verbouwingen en maatmeubilair combineren ze tactiliteit, experiment en verrassend kleurgebruik.
Aan de interieurarchitecten vroegen we om een wijkmoskee te ontwerpen waarin een moslimgemeenschap van vijfhonderd mensen haar dagelijkse sociale en religieuze leven kan organiseren. Vertrekpunt is het negentiende-eeuws binnengebied in een middelgrote Vlaamse stad. Hoe vanuit die alledaagse rommelige stedenbouwkundig conditie een serene overgang ontwerpen naar een rituele plek is de uitdaging. Tegelijkertijd is dit een bijzonder complexe interieuropdracht. Immers: bidden, preken, zich ritueel wassen, maar ook koken, eten, feesten, studeren én spelen horen traditioneel bij het gebruik van de moskee. Hoe deze culture waarden in architectuur vormgeven en een universele nieuwe microkosmos creëren?
www.doorzon.be
Reacties (0)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

Reageer
Persrecensies
120418 Gentse interieurarchitectes dromen een moskee voor hun stad
De Morgen 18 april 2012 - Sarah Theerlynck

120418 Jonge architecten denken na over wijkmoskee in Gent
Doorzon Interieurarchitecten is het volgende architectenbureau in een rijtje van acht dat een platform krijgt aangeboden van het VAI en deSingel om hun werk aan het grote publiek te tonen.

131203 Carolien en Stefanie van Doorzon Interieurarchitecten: van echte beurs, tot fictieve moskee
www.nieuwsblad.be 3 december 2013

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.
PRINT

meer kunstcampus