Cláudia Dias
€14 (basis) / €12 (-25/65+) / €8 (-19 jaar) Theaterstudio
er is geen pauze
Welke kennis geven generaties aan elkaar door? Dat is de vraag die aan de basis ligt van 'Willingness to will', de nieuwe creatie van Cláudia Dias. De Portugese choreografe was tweemaal te gast tijdens ons dans- en performancefestival BOUGE B. Ze maakte toen zoveel indruk met haar krachtige, fijngevoelige en poëtische performances dat we besloten haar volgende voorstelling te coproduceren. In deze solo, die in wereldpremière gaat in deSingel, wil Dias het hebben over de manier waarop mensen en samenlevingen kennis verwerven en groeien. Al schat ze de situatie in haar thuisland wat dat betreft niet rooskleurig in: "Ik zie rondom mij een voortdurende infantilisering van mensen. Alsof we niet mogen groeien. En omdat we niet mogen groeien, worden we niet verantwoordelijk gesteld voor wat we wel en niet doen. Dát is voor mij onze grootste tragedie." Voor zichzelf legt Dias de lat zonder meer hoog. Elke nieuwe creatie moet een stap vooruit zijn ten opzichte van haar voorgaande. Met als einddoel dé finale productie: die voorstelling waarna het geen zin meer heeft nog een andere te maken.

Reacties (4)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

Magda Dit was een matige performance. Ik begreep wel waar ze naartoe wou met de voorstelling, maar het geheel miste présence en was weinig overtuigend. Geprogrammeerd als een 'dans'voorstelling, maar er was weinig dans mee gemoeid. Een mislukte kans. Ik had er nochtans, op basis van wat ik gelezen had, veel van verwacht.
4 jaren geleden
wivina Subtiel mooie en poëtische voorstelling, met een fado-inslag...politiek inspirerend: 'de toekomst heeft het heden nog niet ontmoet', een wandeling door de woestijn met gedachten over de wereld. Ik heb genoten.
4 jaren geleden
Els Colman Was dit een dansvoorstelling? De "performance" was zwak, zeer zwaarmoedig en ik kon mij niet van de indruk ontdoen dat de artieste niet achter haar project stond. Ze straalde niets uit: geen vuur, geen passie. Dit was een zeer povere voorstelling. Als je me had gezegd dat dit gemaakt was door een amateur dan had ik dit geloofd. Op geen enkel moment heeft ze mij kunnen boeien en de voorstelling was zelfs zeer voorspelbaar. Zwak, teleurstellend. Het positieve aan de voorstelling: ze duurde maar 50 minuten.
4 jaren geleden
Cornet Sonia Verwachtingen waren duidelijk te hoog gespannen.
4 jaren geleden
Persrecensies
1105 Willingness to will
Concertnieuws mei 2011

110928 deSingel steeds internationalere kunstencampus
De Morgen 28 september 2011

111012 Willingness to will
MAD (Le Soir) 12 oktober 2011

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.
PRINT

meer dans