BOUGE B 10-11
€10 / €8 (-19 jaar) . uw ticket is geldig voor alle voorstellingen van 1 avond Hele gebouw
BOUGE B, oftewel een must voor al wie graag op ontdekking gaat in het steeds veranderende dans- en performancelandschap. Tijdens deze vierdaagse houden we de vinger aan de pols en kijken we wat er groeit en broeit in binnen- en buitenlandse studio's. Tijdens de voorgaande drie edities traden danskunstenaars uit alle hoeken van de wereld aan. Ze streken gedurende een week neer in onze Rode Zaal. De vierde editie van dit minifestival belooft een primeur: de artiesten zullen naast het grote podium van de Rode Zaal ook onze nieuwe Theater- en Muziekstudio inpalmen. Op één avond kan u telkens twee verschillende voorstellingen zien, verspreid over het vertrouwde én het nieuwe gebouw.

Een paar weken geleden stroomden onze zalen vol met Amerikaans podiumtalent. Tijdens 'New York' kon u artiesten aan het werk zien die aan de spits staan van de artistieke vernieuwing in de Amerikaanse metropool. In het verlengde daarvan richten wij tijdens BOUGE B een speciale focus op een aantal jonge getalenteerde Amerikaanse choreografen en performers die uitgeweken zijn naar Brussel: Tarek Halaby, Andros Zins-Browne, Eleanor Bauer en Daniel Linehan. Alle vier verlieten zij hun thuis om aan P.A.R.T.S. te gaan studeren. En alle vier bleven zij na hun opleiding in België. Elk van hen kleurt nu mee het rijke Belgische danslandschap met spraakmakende performances.
Daarnaast ziet u ook uitstekend werk van Yasmeen Godder en Maria Hassabi, die tijdens de vorige editie van BOUGE B niet in in België geraakten door de aswolk die het luchtruim teisterde.
Maar alvorens u deze veelheid te zien krijgt, bijt onze Artiste Associé van dit seizoen, Christian Rizzo, de spits af. Dat doet hij met een erg bijzondere solo die hij maakte voor de uitmuntende danseres Julie Guibert. Nadien geeft Rizzo het podium aan een jonge choreograaf van zijn keuze, David Wampach. Die brengt een humoristische hulde aan klassiek ballet. En dan zijn er nog de 'Grand Tourists'!

Vier dagen vol ontdekking en avontuur! 'B' there!

FESTIVALPAS € 30 (basis) / € 25 (-25/65+)

Reacties (0)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

Reageer
AUDIO
Babel / Bouge B 2011
Download op je MP3 player
radiospot Bouge B 2011
Download op je MP3 player
Persrecensies
110420 Bouge B presenteert recept voor succes
Hoe vorm je als dansschool studenten die de toekomst van de dans bepalen? Antwoord: door te streven naar een evenwicht tussen reflectie en creatie.
Knack 20 april 2011 - Els Van Steenberghe

110426 Op ontdekkingstocht op Bouge B
"Het theater wordt de plek waar kunsten samensmelten."
De Morgen 26 april 2011 - Pieter T'Jonck

110423 Bouge B
De Standaard 23 april 2011

110427 Bouge B
De Standaard 27 april 2011

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.
PRINT

meer dans