Anne Teresa De Keersmaeker - Rosas
€26 (basis) / €22 (-25/65+) / €8 (-19 jaar) Rode zaal
Voor de tweede maal dit seizoen presenteren we een choreografie van Anne Teresa De Keersmaeker waarin zij zelf meedanst. Deze nieuwe productie, die in juli 2010 in première gaat op het Festival van Avignon, is een choreografie voor negen dansers en vier musici. Kenmerkend voor het oeuvre van de choreografe is de zeer nauwgezette keuze van de muziekpartituur en de dramaturgische 'uitbening' ervan. Daarop is elk van haar dansvoorstellingen, hoe divers ook, gebaseerd. Na Bach en Webern in 'Zeitung', The Beatles in 'The Song' en Mahler in '3Abschied' is het uitgangspunt deze keer de ars subtilior: een complexe en intellectuele polyfone muziekvorm uit de veertiende eeuw die uitgaat van dissonantie en contrast. De stijl ontwikkelde zich op het moment dat de sociale, politieke en religieuze pijlers van de middeleeuwse samenleving versplinterden. Het is een periode van ontreddering waarin de pest woedt en de Kerk verscheurd geraakt door interne conflicten. Vandaag lijkt die ontreddering actueler dan ooit. Tegenover de complexiteit en de ongrijpbaarheid van het leven, plaatst Anne Teresa De Keersmaeker het lichaam. Zijn kracht en vitaliteit, maar ook zijn kwetsbaarheid, zijn sterfelijkheid.
www.rosas.be
Reacties (7)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

Ingeborg Landuyt En atendant was één van de mooiste dansvoorstellingen die we de voorbije jaren zagen...
5 jaren geleden
Magda Hendrickx Typisch ROSAS, maar zeer genoten. Schitterende dansers.
5 jaren geleden
Marjet Caenen Een goede reputatie hebben is reeds halfgewonnen !
5 jaren geleden
josé clarysse Gisteren zag ik "rosas danst rosas" en na al die jaren blijft het boeiend en hedendaags.De keersmaker laat de muziek dansen. Benieuwd wat "en atendant" aan moois zal brengen
5 jaren geleden
ria van den bosch Proficiat met al jullie mooie producties. Ik ben nog nooit ontgoocheld. van harte Ria
5 jaren geleden
Evelien Lokker Ga zien A.T. de Keersmaeker, en je houdt van Dans, want zo heb je mensen en lichamen niet eerder bekeken, poetisch en magisch met de muziek. Zojuist heb ik kaartjes gekocht, helemaal achterin de zaal, toch ik kijk al uit naar de avond en weet dat ik zal genieten! Aan deSingel: dank voor dit aanbod in uw agenda!
5 jaren geleden
fvdb Tot nu toe heeft Anne Theresa de Keersmaeker me geinspireerd, verrast, uitgedaagd en kennis laten maken met prachtige soms ongemakkelijke confronterende choreografieën en muziek. Ik verheug me heel erg op deze nieuwe productie en kan iedereen aanraden om openminded de magie van Rosas te gaan ondervinden
5 jaren geleden
Persrecensies
100601 Anne Teresa De Keersmaeker - Rosas
Concertnieuws juni 2010

100624 Ken uw klassiekers
Gazet van Antwerpen 24 juni 2010 - Ilse Dewever

100714 Vlaamse theatergezelschappen bekoren pers en publiek op het Festival van Avignon
"Gardenia is een goed onderhouden geheime tuin, waar het prettig tuinieren is, zelfs al weten allen dat rozen doornen hebben." We hebben een gevoelige snaar geraakt.
De Morgen 14 juli 2010 - Pieter T'Jonck

100712 Het eeuwenoude wachten van Anne Teresa De Keersmaeker
Alles begint met adem. Geen choreografie zonder hijgende lijven, geen zang zonder trillende lucht. Zelfs het publiek moest naar adem happen. Twee uur lang. En liefst zo stil mogelijk.
De Standaard 12 juli 2010 - Sarah Vankersschaever

1007 Festival van Avignon houdt vinger aan de pols
Het 64ste Festival van Avignon houdt vinger aan de pols.
Knack juli 2010 - Ludo Dosogne

1011 En atendant
Staalkaart november-december 2010

101229 Babel et Play
La Libre Culture 29 december 2010

110119 A ne pas manquer
MAD (Le Soir) 19 januari 2011

110120 En atendant
www.zone03.be 20 januari 2010

110325 Cassiers et ATDK en Cour d'honneur cet été au Festival d'Avignon
La Libre Belgique 25 maart 2011 - Guy Duplat

110801 Het theaterfestival
Elle 1 augustus 2011

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.
PRINT

meer dans