headerImage
Anne Teresa De Keersmaeker & Ann Veronica Janssens & Michel François . Rosas

The Song

Anne Teresa De Keersmaeker & Ann Veronica Janssens & Michel François . Rosas
€20 (basis) / €15 (-25/65+) / €8 (-19 jaar) Rode zaal
er is geen pauze
De nieuwe productie van Rosas, die in juni 2009 in première gaat, wordt een stuk voor negen mannen en één vrouw. Het spreekt over een wereld die steeds sneller voortraast. En over de vraag welke richting we uitgaan, welke waarden we delen, wat nu precies tot het verleden behoort, en wat tot de toekomst. Centraal in deze wervelwind van verandering staat, nog steeds, het lichaam. Als klankbord in een chaotisch transformerende wereld. Als proeve van wat nog mogelijk is. Een sprong in het duister, een aansporing tot actie, een vlucht in het onduidelijke grensgebied tussen licht en donker.
Choreografe Anne Teresa De Keersmaeker gaat een nauwe samenwerking aan met lichtsculptrice Ann Veronica Janssens en beeldend kunstenaar Michel François. Zij maken de ruimte tot een voortdurend verschuivend veld van mogelijkheden. Een spel van klank- en lichtgolven die telkens opnieuw een andere omgeving zichtbaar maken. En een wereld in transitie ontsluiten.
www.rosas.be
Reacties (4)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

Herman Bravo aan de dansers en bravo aan de mensen die bleven zitten tot het einde. Soms mooi maar meestal vrij vervelend.
6 jaren geleden
ilse Elke keer kijk ik weer uit naar de perfomances van Rosas. Nog geen enkele keer wisten ze mij teleur te stellen. Ook deze keer keek ik uit naar.. echter de voorstelling kon mij niet helemaal bekoren. De éénvoudige inrichting van het podium, een erg mooie reflecterende hangsculptuur met daaronder het lichte afgelijnde vierkanten dansvlak voor de dansers in combinatie met de belichting waren op veel momenten erg mooi gecombineerd. Het leverde binnen de voorstelling een aantal zeer artistieke beelden op. Hoewel er tijdens de voorstelling grotendeels geen muziek aanwezig was, werden er geluiden en klanken "bewogen" synchroon, dan weer asynchroon op de bewegingen van de dansers. Goed gevonden en performed. Zelden echter, kon mij de dans an sich echt beroeren. Vaak erg chaotisch, erg masculin, veel lopen en positioneren, dan weer verbreken, volgen, achter elkaar aan, dan weer even rust. Naar mijn smaak te lang en teveel van hetzelfde. Dat konden de af en toe aanwezige scherpe, soms storende contrasten in het stuk niet overbruggen. Er is me veel bijgebleven, zeker en vast, doch op veel momenten voelde het geheel aan als te lang en te langdradig en onbegrijpelijk. Stiekem miste ik ook een aantal 'vaste' vrouwelijke dansers van Rosas. Al bij al was er toch veel geduld en tolerantie nodig om deelgenoot te kunnen zijn van een aantal netvliesplakkers.
6 jaren geleden
lutgart confronterend...
6 jaren geleden
Van Mol Een zeer gevarieerd boeiend en hedendaags programma. De Singel staat voor klasse. Ook mensen van bij ons worden in de verf gezet.
6 jaren geleden
AUDIO
Ramblas / The Song
Download op je MP3 player
Radio 1 / Midi Libre /Pina Bausch overleden
Download op je MP3 player
Persrecensies
090630 Anne Teresa De Keersmaeker zoekt in stilte de essentie op
The song is een gedurfde, geslaagde nieuwe stap. De toekomst ligt weer open.
De Standaard 30 juni 2009 - Hans-Maarten Post

090702 De Keersmaeker breekt met verleden (en toch weer niet)
The Song is een voorstelling die heel aandachtige kijkers vraagt, maar ze daar ook voluit voor beloont.
De Morgen 2 juli 2009 - Pieter T'Jonck

090918 Negen mannen dans op een onhoorbaar lied.
Het is opvallend dat in een voorstelling met als titel "The song" de muziek grotendeels afwezig is. De dansers lijken te bewegen op muziek die in hun hoofd zit.

090920 The Song - Op zoek naar een nieuw begin
Het is verrassend en verfrissend dat een ervaren choreografe als Anne Teresa De Keersmaeker plots een stap terug zet en telkens nieuwe dansbewegingen voor onze ogen laat ontstaan.

090918 Nieuwe Rosas in première
Gazet van Antwerpen 18 september 2009

090916 Elegant en verleidelijk traag
'Door het maximum uit het minimum te halen, zie je dingen die er altijd al waren, maar die je voordien nooit zag.'

090901 Een wonderzomer
Staalkaart 1 september 2009 - Pieter T'Jonck

091001 Heart of 'The Song'
The Bulletin 1 oktober 2009 - Sarah Mc Fadden

091110 The song
Mad (Le Soir) 10 november 2009

091113 nieuwZwart
Metro 13 november 2009 - Stijn Van Nuffelen

100712 Het eeuwenoude wachten van Anne Teresa De Keersmaeker
Alles begint met adem. Geen choreografie zonder hijgende lijven, geen zang zonder trillende lucht. Zelfs het publiek moest naar adem happen. Twee uur lang. En liefst zo stil mogelijk.
De Standaard 12 juli 2010 - Sarah Vankersschaever

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.
PRINT

meer dans