headerImage
Mathilde Monnier - Centre Chorégraph. Nat. de Montpellier Languedoc-Roussillon

Tempo 76

Mathilde Monnier - Centre Chorégraph. Nat. de Montpellier Languedoc-Roussillon
€20 / €15 (-25/65+) / €8 (-19 jaar) Rode zaal
er is geen pauze
Zin in een zorgeloze zomerdag? Kom dan kijken naar 'Tempo 76' van Mathilde Monnier. In een zonovergoten grasveld laat ze negen dansers van hun vrijheid genieten. Tenminste zo lijkt het. Want al gauw wordt duidelijk dat het schijnbaar onbezonnen tafereel niet is wat het lijkt. Het grasveld lijkt steeds meer op een artificieel aangelegde tuin, een onder controle gebracht stukje natuur. De dansers proberen elk hun eigenheid te bewaren, maar worden opgeslokt door een omgeving die hen vreemd is. En zo weet Mathilde Monnier op meesterlijke wijze een triviaal gebeuren aan te wenden voor een onderzoek naar mens en maatschappij. Voor de choreografie vertrekt ze van het begrip unisono of gelijktijdigheid in de dans. Deze verouderde choreografische vorm wordt vandaag nog gebruikt in parades, musicals en klassiek ballet, met als bedoeling een gevoel van spektakel op te wekken. In 'Tempo 76', geritmeerd door de muziek van de Hongaarse componist Ligeti, uit de Franse choreografe hiermee vooral kritiek op onze uniforme en kunstmatige samenleving. Alles oogt perfect en harmonieus, maar waar zit de adder onder het gras? 'Tempo 76' is danstheater met een knipoog, vol subtiele poëzie en beweging.
www.mathildemonnier.com
Reacties (1)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

BIESMANS, Maarten Dit was zonder twijfel de saaiste dansvoorstelling die ik in jaren heb meegemaaakt in de Singel. Een slaapverwekkend spektakel, waarvan de symboliek ver te zoeken was. Ik heb ze tenminste niet gevonden ! Dit is goed voor een keer !
7 jaren geleden
Persrecensies
081101 Tempo 76
Elle 1 november 2008

080924 Vijf keer dans, vijf keer anders
Zone 03 24 september 2008 - Sara Colson

080903 deSingel, Anvers
Le Soir 3 september 2008

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.
PRINT

meer dans