Wim Vandekeybus . Ultima Vez
€20 (-25/65+ €15 / -19 jaar €8) Rode zaal inleiding Katleen Van Langendonck . donderdag 29 maart . 19.15 uur . Vergaderzaal
er is geen pauze
Bent u reeds langer gefascineerd door het werk van Wim Vandekeybus? Of had u nog nooit de gelegenheid een voorstelling van deze Vlaamse choreograaf met wereldklasse te zien? 'Spiegel' biedt u de unieke kans om in één avond twintig jaar van zijn werk te doorlopen. Vandekeybus maakt een selectie van een reeks opmerkelijke scènes uit zijn oeuvre. In 1987 creëert hij samen met zijn gezelschap Ultima Vez zijn eerste voorstelling 'What the body does not remember'. Een schot in de roos. De dansers werpen bakstenen in de lucht en blijven eronder staan tot een andere performer hen wegtrekt, de steen opvangt. Elke beweging vereist een uiterst precieze timing, hoe ruw en nonchalant het ook lijkt. Het gevaar, de nakende catastrofe, het instinct en de precisie van de bijna animale bewegingen blijven kernbegrippen in het werk van Vandekeybus. Gaandeweg wordt de fysieke lichaamstaal ingebed in een groter geheel. Het aandeel aan tekst maar ook aan film- en videobeelden neemt toe. Ooit student psychologie, is het de complexe relatie tussen lichaam en geest die Vandekeybus bezighoudt. Het imaginaire sluipt zijn werk binnen. Twintig jaar en bijna even zoveel creaties na zijn debuut kijkt Vandekeybus in de spiegel: hij gaat op zoek naar de essentie van zijn artistieke taal.
www.ultimavez.com
Reacties (0)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

Reageer
AUDIO
'Spiegel', een montage van 20 jaar Ultima Vez
Download op je MP3 player
Spiegel
Download op je MP3 player
Neon De LUX: Wim Vandekeybus
Download op je MP3 player
Persrecensies
Zelfportret, met dansers
Spiegel is een gebald werkstuk dat door een gedreven groep performers continu op scherp wordt gehouden. Deze danstaal grijpt meteen weer naar de keel.

spiegel
Trends 28/09/2006 - Peter Anthonissen

'Het publiek moet naar huis op knieën en ellebogen'
'Mijn stukken zijn als woestijnen waar de dansers doorheen moeten. Geen tussenstops. Terugkeren is geen optie, want dat duurt even lang als doorgaan.'
De Morgen 28/09/2006 - Jeroen Versteele

Twintig jaar het tedere en gewelddadige lichaam
Hier is iemand aan de slag die zijn eigen stem nooit vergeten of verloren is.
De Morgen 03/10/2006 - Pieter T'Jonck

Twee dansvoorstellingen van Wim Vandekeybus in deSingel afgelast
Belga 30/03/2007

Twee dansvoorstellingen van Wim Vandekeybus in deSingel afgelast
Gazet van Antwerpen 30/03/2007

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.
PRINT

meer dans