Christian Rizzo - L'Association Fragile
€18 (basis) / €14 (-25/65+) / €8 (-19 jaar) Theaterstudio
er is geen pauze
Vanuit een staat van kwetsbaarheid een sterke voorstelling maken, dat is de uitdaging die Christian Rizzo bij elke nieuwe creatie aangaat. In 'Le bénéfice du doute' vertrekt hij vanuit de twijfel die steeds "de belofte van iets nieuws inhoudt". In deze voorstelling maakt de atypische choreograaf, maker van dansstukken met een groot plastisch gehalte, subtiel gebruik van 'contact improvisation'. Zijn choreografie balanceert tussen tederheid en geweld, tussen dodenritueel en vitalisme. Elk van de zeven dansers heeft een dubbelganger in de vorm van een mannequin van dezelfde grootte. Bengelend aan een koord zien zij eruit als vervaarlijke fantomen. Terwijl het zaallicht nog aan is en het geroezemoes onder het publiek nog niet tot stilte is gebracht, zet de actie (en de fictie) zich in. De dansers leggen zich naast elkaar neer, als anonieme, levenloze lichamen in het dodenhuis (een beeld dat reminisceert aan het werk van Maurizio Cattelan in het Palazzo Grassi tijdens de Biënnale van Venetië 2011). Tot de dans hen tot leven wekt ... en een climax bereikt in de finale sequens, wanneer de voorstelling uitmondt in een wilde, bezwerende rondedans. Een moment van zeldzame, rauwe schoonheid.
www.lassociationfragile.com
Reacties (3)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

Babs 71 Mooie voorstelling maar ik bleef een beetje op mijn honger zitten... jammer dat er weinig interactie was met de poppen. Mon Amour blijft toch mijn nr1 voorstelling.
2 jaren geleden
Tim Steenwegen Hoi, ik ben op zoek naar twee kaartjes voor de voorstelling van donderdag 28 februari. in ruil kan ik twee kaartjes voor woensdag 27 februari geven. timstim at gmail.com
2 jaren geleden
Dugcwf Rafael Benitez upbeat about Chelsea's Euro chances ahead of Nordsjaelland clash [url=http://www.lvfeatured.com]louis vuitton bags[/url] "I will try my best, I will try to win games for the club and them, and for everyone around, and hopefully that will change the perception. "It changes a little bit the perception, changes a little bit the approach for the next competition. Rafael Benitez remains upbeat about Chelsea's European chances ahead of their clash with Nordsjaelland on Wednesday. Try my best [url=http://www.lvfeatured.com/louis-vuitton-women-louis-vuitton-handbags-c-5_6.html]Louis Vuitton Handbags[/url] [url=http://www.lvfeatured.com/louis-vuitton-wallets-louis-vuitton-mahina-leather-c-5_17_21.html]Louis Vuitton Mahina Leather[/url] aefzewfdfty5re
3 jaren geleden
Persrecensies
130228 La Bénéfice du Doute
www.cobra.be 28 februari 2013 - Ludo Dosogne

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.
PRINT

meer dans