headerImage
Jonge makers denkers dromers . MikeViktorViktor architecten

Land & zee 2070

Jonge makers denkers dromers . MikeViktorViktor architecten
gratis - gratuit - free entrance Wandelgang
deSingel en het VAi bieden twee seizoenen lang aan acht jonge architectenbureaus een platform om hun ideeën over architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp voor te stellen. De architecten krijgen de opdracht om al ontwerpend oplossingen aan te reiken voor prangende maatschappelijke vraagstukken en intellectueel uitdagende kwesties.

open wo > zo 14 > 18 uur en bij voorstellingen
gesloten ma/di en feestdagen

Het onderzoek van MikeViktorViktor architecten spitst zich toe op het ontwerpen van nieuwe kustfragmenten aan de Noordzee anno 2070. Onder invloed van de klimaatverandering, de toenemende bevolkingsdruk en de (energie)crisissen zal in 2070 een nieuw kustlandschap gevormd worden. De Belgische kust van 2070 krijgt een nieuwe perceelstructuur en wordt een compacte woonstad met royale collectieve publieke ruimte. Het ritme van de zee, de seizoenen, de erosie, kortom de tijd, zal het duinen- en waterlandschap beheersen.

Dit onderzoeksvraagstuk is een detailopgave gebaseerd op enkele krachtlijnen uit het onderzoeksproject 'The future commons 2070' van het collectief Magnificent Surroundings.
www.mikeviktorviktor.be
Reacties (0)

Eenmaal per maand maken 2 forumgebruikers kans op elk twee tickets voor een voorstelling of concert uit ons aanbod.

Reageer
AUDIO
debat MikeViktorViktor architecten / Land en zee 2070
Download op je MP3 player
Persrecensies
130201 Tentoonstellingen
Ik ga bouwen 1 februari 2013

130201 MikeViktorViktor ontwerpt nieuwe kustconcepten
Ondernemers Antwerpen 1 februari 2013

130221 Een dwarse kijk op kunst
Trends 21 februari 2013 - Laurenz Verledens

Om redenen van auteursrecht kunnen we u het volledige artikel helaas niet tonen. Staat er een link, dan is het artikel online opvraagbaar bij het betrokken medium.
PRINT

meer architectuur