headerimage

Vlaams Architectuurinstituut

VAi.gifHet Vlaams Architectuurinstituut is het steunpunt voor hedendaagse architectuur dat zowel een breed publiek als professionelen, onderzoekers, de media en de overheid wil sensibiliseren voor hedendaagse architectuur. Het VAi wil daarom op allerlei manieren informatie verstrekken over gebouwen, architecten, architectuurbibliotheken, publicaties, tijdschriften, wedstrijden en evenementen. Daarnaast is het VAi een inhoudelijke gesprekspartner voor allerhande acties rond hedendaagse architectuur, zoals lezingen, debatten, publicaties, architectuurreizen, onderzoeken, acties voor jongeren en kinderen. Daarbij wil het zoveel mogelijk samenwerken met lokale organisaties en partners uit de architectuurwereld.

Vlaams Architectuurinstituut • Jan Van Rijswijcklaan 155 • 2018 Antwerpen • T +32 (0)3 242 89 70 • F +32 (0)3 242 89 79 • www.vai.be

Eastman
Eastman is in januari 2010 opgericht om het werk van artistiek directeur en choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui te produceren en te verspreiden. Cherkaoui's producties situeren zich binnen een brede waaier van genres, gaande van dans, theater, ballet, opera en musical tot nieuwe performancevormen. Het niet-hiërarchisch denken over beweging, lichaamstaal en cultuur ligt aan de basis van Cherkaoui's artistieke visie. Eastman is de bedding waarin al zijn werk tot stand komt.
HYPERLINK "http://www.eastman.be" www.eastman.be

Eastman

Eastman is in januari 2010 opgericht om het werk van artistiek directeur en choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui te produceren en te verspreiden. Cherkaoui's producties situeren zich binnen een brede waaier van genres, gaande van daEASTMAN.jpgns, theater, ballet, opera en musical tot nieuwe performancevormen. Het niet-hiërarchisch denken over beweging, lichaamstaal en cultuur ligt aan de basis van Cherkaoui's artistieke visie. Eastman is de bedding waarin al zijn werk tot stand komt.
www.east-man.be

ChampdAction

Champ_d'Action.jpgChampdAction is een platform voor hedendaagse muziek met een grote openheid voor andere kunstdisciplines zoals actuele beeldende kunst, videokunst, theater of dans. Radicale artistieke keuzes staan hierbij voorop.
ChampdAction werd in 1988 opgericht door de Antwerpse componist Serge Verstockt en was destijds het eerste Vlaamse structureel gesubsidieerde ensemble dat uitsluitend op hedendaagse muziek focuste. De organisatie beantwoordde aan de nood om hedendaagse muziek professioneel te kunnen brengen en speelde een grote voortrekkersrol bij de uitvoering van Vlaams en internationaal hedendaags repertoire. Die taak blijft ChampdAction ook vandaag bewust opnemen in een intussen drastisch veranderd muzieklandschap.
www.champdaction.be

DETHEATERMAKER

detheatermaker.jpgDeze theaterwerkplaats begeleidt, ondersteunt, faciliteert en omkadert het ontwikkelingsproces van een aantal jonge podiumkunstenaars die zich bevinden in de overgangsfase tussen theateropleiding en theaterveld. Het is een vrijplaats voor startende theatermakers die hun eigen taal willen ontwikkelen. Daarbij primeert het respect voor en het behoud van de veelvormigheid die het hedendaagse theater kenmerkt.
www.detheatermaker.be

I SOLISTI DEL VENTO

ISolistiDelVento.jpgI Solisti del Vento is het belangrijkste Belgische blazersensemble. Het collectief staat garant voor een inspirerende interpretatie van het grote blazersrepertoire, gaande van Mozart tot vandaag. Onder de bezielende leiding van Francis Pollet groeide het ensemble de voorbije twintig jaar uit tot een formatie die zich kan meten met de internationale top op het vlak van (kamer)muziek voor blazers.
www.isolistidelvento.be

Spiegel String Quartet

Elisa Kawaguti en Stefan Willems, viool / Leo De Neve, altviool / Jan Sciffer, cello
Met een gevarieerde programmering, een breed repertoire en een sterke voorliefde voor experiment en creatie is Spiegel String Quartet al geruime tijd een graag geziene gast op uiteenlopende podia in binnen- en buitenland. Hoogtepunten zijn ongetwijfeld de concerten met hedendaagse, soms controversiële composities van o.a. Crumb, Xenakis, Bankövi, Chong; verder de internationaal gewaardeerde opnames met muziek uit het Franse fin-de-siècle (Franck, Chausson, Vierne voor MDG), de meermaals bekroonde cd's met werk van Swerts en Ryelandt (Phaedra Records) en de indrukwekkende reeks concerten in Vlaanderen, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Japan.
www.spiegelstringquartet.com

Jeugd & Muziek Antwerpen

JenM.jpgJeugd en Muziek is een kunsteducatieve organisatie voor, door en met jongeren. Ze organiseert en faciliteert activiteiten voor een jong publiek, jonge musici en jonge organisatoren in een pedagogische omkadering. Musiceerdagen, wedstrijden, muziekkampen, stages en workshops stimuleren de actieve muziekbeoefening. Daarnaast biedt de vereniging onderdak aan twee symfonische jongerenorkesten, het Jeugd en Muziek Orkest, het Juniorenorkest en een bigband.
www.jeugdenmuziekantwerpen.be

Studiecentrum voor Vlaamse Muziek

Waar vind je de religieuze koormuziek van Willem De Mol, een lijst met Vlaamse gitaarmuziek, de briefwisseling van Arthur Meulemans, orkestmuziek van Jef van Durme, Gezelleliederen van Robert Herberigs, een foto van Lodewijk Mortelmans, harmoniemuziek van Jozef Van der Meulen, de memoires van Willem Pelemans of manuscripten van Edward Keurvels? ?Voor al deze vragen, is er een adres: het Studiecentrum voor Vlaamse Muziek.?SVM is een studie- en documentatiecentrum dat tot doel heeft het Vlaamse muziekpatrimonium van de negentiende en begin twintigste eeuw te vrijwaren en bekend te maken. Tot de activiteiten van het SVM behoren :
- het opsporen en ontsluiten van bedreigde of vergeten nalatenschappen
- het wetenschappelijk onderzoek van partituren, brieven en andere bronnen
- het stimuleren van uitvoeringen en opnames
- het publiceren van oeuvrecatalogi, inventarissen, monografieën en overzichtsstudies.
www.svm.be

Radio 2

logo radio2Populaire melodieën, gouden stemmen, nieuws uit eigen streek, gesprekken die bijblijven, milde humor, tips, weetjes: Radio 2 is hét familienet bij uitstek. De nationale programma's van Radio 2 bieden veel amusement, speels, eenvoudig en hartelijk gepresenteerd. De regionale programma's behandelen de brede actualiteit in de vijf Vlaamse provincies met bijdragen over lokale politiek, economie, milieu, sociaal engagement, sport en cultuur.

Op weekdagen is Radio 2 Antwerpen er 's ochtends van 6 tot 8 uur, 's middags van 12 tot 13 uur en 's avonds van 17 tot 18 uur. Op zaterdag is er nieuws uit de regio om 7.30 uur , 9 uur en 11 uur. Op zondag staat de sport uit de provincie centraal in Zondagpost van 16 tot 18 uur. In het weekend zijn er de avondedities van 17 tot 18 uur.

Radio 2 Antwerpen • Jan Van Rijswijcklaan 157 • 2018 Antwerpen • T +32 (0)3 247 91 11 • F +32 (0)3 248 24 07 • www.radio2.be