headerimage

Een unieke en comfortabele grote concertzaal

Blauwe zaal

De Blauwe Zaal is een concertzaal die met haar accommodatie en uitmuntende akoestiek een unieke ruimte is voor niet-versterkte concerten. Daarnaast kunnen er ook congressen, academische zittingen, vieringen, … plaatsvinden.

Het podium van de Blauwe Zaal biedt ruimte voor een symfonisch orkest van honderdtwintig muzikanten en een koor van honderd zangers.

Negenhonderd veertig luisteraars kunnen in deze zaal genieten van concerten. De zetels zijn uiterst comfortabel opgesteld in volledig doorlopende rijen die uitgeven op de deuren in de zijwanden.

Bij niet-symfonische concerten kan de intimiteit en de akoestiek in de zaal aangepast worden.

 

Uitmuntende akoestiek

De akoestiek van de Blauwe Zaal is uitmuntend.
Boven het podium en in het dak zijn klankreflectoren ingebouwd zodat de nagalmtijd voldoende lang is (gemiddeld 2,03 seconden).
De optimale balans tussen hoge, midden- en lage tonen tilt de klank van de Blauwe Zaal ver boven het alledaagse uit.
Afhankelijk van de akoestische vereisten kan een gordijn voor de achterwand geopend of gesloten worden.

 

Aanpasbaar podium en aanpasbare zaal

Het podium kan aangepast worden aan kleinere bezettingen door het oordeelkundig plaatsen van akoestische, reflecterende panelen. Hetzelfde geldt voor de podiumverlichting.
Om de zaal te verkleinen beschikt de Blauwe Zaal over een akoestisch neutraal gordijn dat achter verschillende rijen kan worden neergelaten.

 

Technische uitrusting

klank

De Blauwe Zaal beschikt over een beperkte klankinstallatie aangezien ze specifiek ontworpen is voor niet-versterkte concerten.

licht

Boven het podium zijn er vier elektrische trekken waaraan belichting gehangen kan worden.

projectie

Gezien deze zaal ontworpen werd als een concertzaal is er geen toneeltoren. Er is dus geen vast projectiescherm. Aan de trekken kan eventueel een scherm ophangen worden.

zetelplan van de Blauwe Zaal

Zetelplan BZ