Cappella Mediterranea & Choeur de Chambre de Namur . Leonardo Garcia Alarcón
Blue hall introduction David Vergauwen . 7.15pm . Blue Bar
The leading Argentine conductor Garcia Alarcón has a dream cast to hand for a special project, 'Il Diluvio Universale', a musical spectacle that sits halfway between opera and oratorio. The plot is based on the Biblical story of the Flood and Noah's Ark, which we see here through the eyes of the seventeenth-century Sicilian composer Michelangelo Falvetti. His recipe is typically Early Baroque: soloists and chorus alternate with each other, the score is filled with energetic recitatives and reflective arias, and emotion dominates not only the musical fabric, but also the fortunes of the characters. "The discovery of the season", "sung with verve and excitement", "lively and entertaining", "one wishes that more of Falvetti's music were available" are among the things the critics had to say about the recording of the work - eulogies and star-ratings have kept on piling up. A live performance of this musical fireball thus promises to be an unforgettable experience.
www.cappellamediterranea.com
Reacties (30)

Once a month 2 winners win two tickets to a concert or performance on our programme.

guido Crauwels gewoon schitterend en wat een entoesiasme
2 years ago
Roger Heyndrickx Al de groten, die kennen we al en krijgen we niet genoeg van. Maar machtig is het om de mindere goden te eren met zo'n enthousiast ensemble, met zangers die nog lang nazingen en de zaal zo te laten klappen dat men op het podium aarzelt om het helemaal van voor af aan terug te laten beginnen. Magnifieke voorstelling, bedankt Singel, zo kennen we jou!
2 years ago
hilde neyens Prachtige voorstelling, vol van Zuiderse passie, muzikaliteit, ritmes, enthousiasme, emoties, theater... Een staande ovatie zeker waard. Ook een ontdekking was het Koor, tot nu toe onbekend voor ons. Benieuwd naar meer...
2 years ago
Janssen Marie-Thérèse Het mooiste concert van het seizoen in deze abonnementenreeks. Perfect in alle opzichten. Beklijvend. Ontroerend de tederheid tussen Rad en Noë, angstaanjagend de ondergang van de wereld. Het zondvloedverhaal speelde zich af op de scène dank zij de perfecte vertolking van zangers en muzikanten.
2 years ago
Victorine Arnoldus-Schröder Geweldig, geweldig
2 years ago
Ben Verschuren Ik kende Leonardo Garcia Alarcon van de Franse muziekzender Mezzo en heb hem laatst in het Concertgebouw in Amsterdam gezien. Ik ben een grote fan van hem vanwege zijn grote muzikaliteit, zijn manier van dirigeren, zijn onderzoek naar oude muziek en zijn leiderschap van orkest, koor en solisten. Ik kom er graag voor vanuit Breda naar Antwerpen en hoop dat volgende seizoen ook weer te kunnen doen. Ik begreep dat hij tqee keer terug komt. Dat wordt genieten!
2 years ago
Jules Van Beirendonck Il Diluvio Universale en Michelangelo Falvetti ... Tot voor kort voor mij illuster onbekend. Maar dat is nu wel veranderd. Dit was mooi. Dit was adembenemend mooi. Dit was adembenemend héél mooi. Getuige hiervan de minutenlange staande ovatie van zoveel honderden Singelbezoekers die avond. Een indrukwekkend slot voor een mooie reeks "Vocale Barok en Opera". Dank hiervoor.
2 years ago
Anne Marie Lysens Een echte ontdekking: een onbekende componist, vertolkt door een groep schitterende solisten; het plezier waarmee zij musiceerden was aanstekelijk en wekte bij heel de zaal een ongekend applaus op. Een naam om zeker niet te vergeten! Het was een voorrecht dit concert mee te maken.
2 years ago
Wim De Sutter Wanneer het zich gelukkig voelen bij het einde van een concert een maatstaf is voor de kwaliteit van de uitvoering, dan heb ik met "il diluvio universale" zeker het mooiste concert van het seizoen gehad. Ik vond het een voorrecht om met deze schitterende muziek, die ik totaal niet kende, kennis te maken. Ook de uitvoering was meesterlijk en gebracht met een meeslepend enthousiasme. Een avond om nooit te vergeten en te koesteren. Hartelijk dank aan alle uitvoerders en ook aan De Singel die ons dit werk bracht.
2 years ago
Paul en Lieve De Bièvre Wij zijn zeer trouwe abonnees, maar zijn toch met veel nieusgierigheid en zelfs argwaan naar dt comncert gegaan. He werd een echte muzikale ontdekking en een ware verrijking van ons muzikaal palet, in een schitterende vertolking, en daarmee het hoogtepunt van uw concertseizoen 2012-2013 !!!
2 years ago
wim deSingel slaagt er steeds in om de beste barok-ensembles naar antwerpen te halen. en dit was zeker de topper van mijn concertseizoen! ik kijk al uit naar de nieuwe seizoensbrochure.
2 years ago
René Steurs Dit concert werd me aangeboden door mijn zoon, die studeerde aan het Conservatorium en op de valreep niet slaagde omwille van een psychose op dat moment. Mijn zoon nodigde me uit in een voor mij -als ingenieur- onbekende wereld. Uiteraard hoor ik niet bij het 'wereldje' van 'wie-kent-wie-en-wat'. Mijn opinie: de tegenstelling tussen slaapverwekkend en herhalend maar zeer lyrisch en naar zin-opwekkend, meeslepend en de meesterlijke tussenstromingen. Zomaar uitgenodigd, zonder voorkennis en met fijn gevoel buiten, zeker ook met de tussenstop in de witte tentoonstellingsruimte. Verrijkend en Verfrissend. Het Grote Cafe kan uiteraard geen pieken aan. Als ingenieur denk ik aan gemiddeldes en spreidingen en uitvergrotingen, nooit aan puurheid, zoals die avond. Dat was mijn fout en zal het nooit meer wezen.
2 years ago
Rita Beyers Il diluvio universale had meer van een apocalyps: het was een openbaring op alle vlakken: componist, dirigent, uitvoerders, koor en solisten. DeSingel en zijn intendant hebben hun concertbezoekers een onvergetelijk cadeau bezorgd. We kijken uit naar meer van Malvetti en Alarcon, maar ook van het Choeur de chambre de Namur. Jerry Aerts zal wel niet verbaasd zijn over het positieve onthaal, maar ik neem aan dat hij zich bij het lezen van al die enthousiaste reacties toch even in deze moeilijke tijden een gelukkig man voelt.
2 years ago
Jeanine de Landtsheer Nog niet vaak meegemaakt: een afgeladen blauwe zaal die als één persoon opveert en blijft applaudisseren. Nu, de zangers en spelers hadden er ook duidelijk schik in. Ik vond het ook prachtig hoe ze, alleen door de ruimte te gebruiken, de scenische opvoering toch zo levendig wisten te maken. En de slagwerker kreeg terecht een extra-applaus voor zijn prestatie. Volgend seizoen meer van dat!
2 years ago
H. Dekelver-Vereycken Een uitzonderlijk concert : één der mooiste waarvan we als trouwe abonnees hebben kunnen genieten....gewoon " subliem ".
2 years ago
Lemmens Gerda Het mooiste dat we dit jaar te horen en te zien kregen. Een ganse zaal die spontaan een staande ovatie geeft en die nog meer wilde horen... dat spreekt boekdelen!
2 years ago
Carine schoonjans Mijn vaste mede concert ganger kon deze avond helaas niet mee. Ik heb hem na het concert het volgende bericht gestuurd: Je hebt wat gemist! Een héérlijke avond achter de rug! Onverwacht, prachtig concert met subliem orkest, prachtig koor en solisten en ongelooflijk charmante dirigent!
2 years ago
Etienne Vergauwen We kennen il Diluvio Universale al sinds september 2010 en krijgen er niet genoeg van .... We hadden al de CD, hebben het stuk vorig jaar in de Flagey gehoord en zijn telkens weer "in vervoering" ervan. Steeds een tikje anders, steeds weer verrast. Supermuzikanten en -zangers, aanstekelijke dirigent. Wanneer voeren ze Falvetti's "Nabucco" hier eens uit ?
2 years ago
Malherbe Marie-Jeanne 'k Heb van dit concert genoten. Het was groots, kleurrijk en doorleefd!
2 years ago
Els Verhagen Wat was dit concert voor ons een fantastisch slot van een prachtig Singel seizoen! Subliem!!! Een onvergetelijk muzikaal hoogtepunt!
2 years ago
Looverie Ludovic Ludo dit was prachtig en groots,er zijn geen woorden voor Bedankt
2 years ago
Marie Van de Velde Jerry, geef ons meer van dat!!! Prachtig werk, schitterend orkest en solisten, bekwame dirigent. Meer moet dat niet zijn...
2 years ago
Mieke Smet Dit was één van de mooiste concerten die ik heb bijgewoond gedurende het laatste jaar. De muziek, de zang, de manier waarop de muzikanten ermee omgingen. Het was zeer innemend. Ik heb er bijzonder van genoten, fantastisch om dit op een vrijdagavond mee te krijgen voor de inzet van een weekend. Ik heb de CD besteld, maar gelukkig kan je het hele stuk beluisteren via youtube. Dat hebben wij dan zaterdagochtend bij een heerlijk ontbijt ook gedaan.... het weekend kon niet meer stuk.
2 years ago
Marina Dit concert was een absolute topper en een heerlijke 'treat' voor de verjaardag van mijn tweelingzus en mezelf! Uitermate verrassend, verfrissend, professioneel. Kortom: een muzikale voltreffer! Hopelijk zit er in het nieuwe deSingel-programma van volgend jaar meer van dit moois!
2 years ago
Marleen Bonne Hemelse muziek om het weekend in te gaan... Een topper uit het IPF abonnement tot nu toe.
2 years ago
Paul we zijn met enig scepticisme naar dit concert gegaan, maar laaiend enthousiast de Singel verlaten. Een complete ontdekking en aangename verrassing. Wat een drive, wat een belevenis. Het beste van het voorbije seizoen!
2 years ago
Luc De muziek èn de uitvoering overtroffen mijn toch al hooggespannen verwachtingen. Als ik onze Waalse zangers zo hoor, dan is er toch nog hoop voor België!
2 years ago
Yves Ik vond dit concert een absolute topper. Dit is het beste wat ik in het hele concertseizoen gehoord heb!
2 years ago
geudens Mijn keuze voor Michelangelo Falvetti was een pure gok, want totaal onbekend. Maar een gok die een hoofdprijs afleverde. Puur genieten van aangename muziek. Ik las een recensie waarin gesteld werd dat de percussie erbij gesleept was om het stuk te vulgariseren, en dat dat spijtig was. Ik leer zelf in de oude muziek als cornettist, dat er toen veel meer vrijheid was voor de uitvoerders. De percussie maakte het geheel wereldser, en gaf extra pit aan de op zich al frisse passages. Gewoon doen dus. De algemene kwaliteit van de uitvoering, aangevuld met een tastbaar enthousiasme maakte dit concert voor mij een van de levendigste barokconcerten die ik al mocht meemaken in de Singel.
2 years ago
Herman D'Hollander Il diluvio universale: pathos en overgave in een hartstochtelijke zondvloed van lyrisme en klanken. De emotieve Cappella Mediterranea tegenover de contemplatieve Capilla Flamenca. Zuid tegenover Noord. Overgave tegenover reserve. Voeling tegenover afstand. Is dit een clichematig contrast, klinkklare onzin of choc de cultures? We laten ons onderdompelen en zullen achteraf oordelen. Avant nous le deluge.
2 years ago
AUDIO
introduction lecture Cappella Mediterranea
Download to your MP3 player
PRINT

more music